Brandstifter får tre måneders ekstra fængsel

Dommerne i landsretten forhøjede dommen over brandstifteren med tre måneder. Arkivfoto: Morten Dueholm

Brandstifter får tre måneders ekstra fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vestre Landsret har skærpet dommen over 57-årig brandstifter fra et år og seks måneder til et års og ni måneders fængsel.

Viborg: Både forsvarer og anklager ankede i maj den dom på et års og seks måneders fængsel, som den 57-årige Finn Johansen fra Viborg blev idømt ved Retten i Viborg for i fire tilfælde at have antændt brande i boligblokke på Gl. Aalborgvej.

Den anke fik anklagemyndigheden mest ud af, for onsdag blev dommen over den 57-årige skærpet med tre måneder i Vestre Landsret, så han nu skal afsone et år og ni måneder i fængsel.

Den første brand, som han blev dømt for at stå bag, var den 17. september sidste år i Boligselskabet Viborgs afdeling på Gl. Aalborgvej 71. Den følgende måneds tid antændte han yderligere to brande i naboejendommene Gl. Aalborgvej 73 og 75. I alle tre tilfælde var det den nu dømte brandstifter, som alarmerede politi og brandvæsen.

Frygt og panik

Den fjerde brand, som blev anstiftet den 29. marts i år, gik igen ud over Gl. Aalborgvej 75. Denne gang alarmerede den dømte ikke politi og brandvæsen, men til gengæld henvendte han sig til dem på stedet og erkendte, at han havde anstiftet branden i et kælderrum, hvor han ved hjælp af sprit antændte blandt andet en gammel sofa.

Ved flere af brandene måtte beboerne i boligblokkene evakueres, og der var en stemning af frygt og panik i kvarteret efter de mange påsatte brande.

Den nu dømte brandstifter har været varetægtsfængslet siden slutningen af marts, og han har ikke tidligere begået noget kriminelt, så han har indtil nu haft en ren straffeattest, ligesom han i 24 år har arbejdede i den samme virksomhed i Viborg.

Han har ikke kunnet give nogen forklaring på, hvad der har fået ham til at antænde de fire pyromanbrande.

Brandstifter får tre måneders ekstra fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce