Brølende traktorer på fredag

Foto: John Randeris

Brølende traktorer på fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg: Sommeren byder traditionen tro på traktortræk overalt i landet. Fredag 13. juli fra kl. 18 er det Viborg-Kjellerup LandboUngdom og Viborg 4 H, der afvikler det årlige traktortræk. Arrangementet finder sted ved Asmildklostergården på Ålborgvej, lidt nord for kraftvarmeværket i Viborg.

Gården ejes af Asmildkloster Landbrugsskole, som stiller arealet til rådighed for traktortrækket.

Konkurrencen handler sig kort fortalt om, at traktorerne i flere forskellige vægtklasser kæmper om, hvilken traktor, der kan trække den tunge slæde længst. Banen, der trækkes på, er 100 meter lang.

Men det er ikke helt så nemt, som det lyder, for den tunge slæde bevæger sig frem i takt med, at traktoren trækker ud ad banen, og på den måde forskydes vægten, så slæden bliver tungere og tungere, jo længere man kommer.

Når det lykkes at trække den tonstunge slæde hele banen ud, er der "full pull", og det udløser gerne jubel både blandt publikum og trækkere. Inden for hver vægtklasse præmieres de bedste.

Det hele foregår i en super stemning og til musik og kommentarer leveret af diskotek Bambi. Hele aftenen er der mulighed for at købe mad og drikkevarer samt kaffe, kage og popcorn. For børnene vil der også være aktiviteter.

Traktortræk er ikke kun noget for bønder og bonderøve. Når først hestekræfterne slippes løs, og de store maskiner brøler ud ad banen, er det meget nemt at blive grebet af stemningen og heppe med. Hvem kan nu trække længst?

Det er heller ikke kun en sport for unge mænd. Selv om flertallet stadig er af hankøn, er der også af og til piger med, og de dyster selvfølgelig på lige fod med mændene. Og ind imellem kan pigerne godt give mændene baghjul.

/EXP

Brølende traktorer på fredag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce