Bruce Lee laver din döner kebab

Bruce Lee Alo er manden bag det nye fastfoodsted i Gravene, der bærer samme navn som hans yngste datter, Solin. Foto: Jacob Kaas

Bruce Lee laver din döner kebab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Solin Döner Kebab og Pizza i Gravene laver indehaver Bruce Lee Alo din döner kebab efter en særlig tysk-tyrkisk opskrift med blandt andet rødkål, hvidkål og de karakteristiske runde brød.

Kebab er et persisk ord og betyder grillet kød. Döner kebab betyder roterende grillet kød. Og manden, der roterer kødet i Gravene hedder Bruce Lee Alo. Angiveligt var hans far så stor fan af Hollywood-stjernen Bruce Lee, at hans søn bare måtte bære det navn.

»Ja, der er mange, der spørger, om det er mit rigtige navn, men det er det altså,« griner Bruce Lee Alo.

Solin Döner Kebab og Pizza har til huse, hvor der tidligere lå et hørecenter som nabo til GK Avantgarde. Bruce Lee Alo har været i gang med kebabforretningen i et stykke tid. Han har gået to år på sprogskole i Viborg, men hans iværksætter-gen overbeviste ham om, at det var bedre at starte en forretning og lære mere dansk på den måde, end at fortsætte på skolebænken. Og danskkundskaberne rækker foreløbigt fint til at betjene kunderne i forretningen.

»Jeg ville hellere ud og arbejde end at gå i skole,« forklarer Bruce Lee Alo på fint forståeligt dansk.

Kurdiske Bruce Lee Alo kommer oprindeligt fra Aleppo i Syrien. Han flygtede til Danmark i 2013. Ideen om at starte et döner kebab-sted kom fra hans bror.

»Jeg besøgte min bror i Tyskland. Han har en döner kebab-forretning i Saarbrücken, og her lærte jeg, hvordan man gør,« fortæller Bruce Lee Alo, der lånte penge af broderen til at komme i gang.

Hjemme i Aleppo drev han igennem mange år en radio- og tv-forretning med salg og reparation.

Hos Solin Döner Kebab og Pizza serveres der ris eller pommes frites til döner kebabben, der også indeholder hvidkål, rødkål, løg, tomater, agurker, salat, gulerødder, brød og dressing. Just som Bruce Lees bror laver dem i Tyskland.

Udover döner kan man også få pizzaer, burgere og kylling hos Solin.

Bruce Lee Alo driver foreløbigt sin forretning ene mand. Butikken har åbent fra 14-22 og torsdag, fredag og lørdag helt til klokken syv om morgenen. Derfor er Bruce Lee Alo glad for, at det er lykkedes at få fat i lejligheden på førstesalen, hvor han nu bor sammen med sin hustru og to små børn. På den måde er han aldrig langt væk fra sin familie.

Bruce Lee laver din döner kebab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce