Catrine er eftertragtet som privat sygeplejerske

Catrine Kudahl-Pedersen tilbyder også gratis foredrag og sundhedstjek af virksomheders ansatte. Arkivfoto.

Catrine er eftertragtet som privat sygeplejerske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborgs private sygeplejerske, Catrine Kudahl-Pedersen, skaber tryghed og en rød tråd i borgernes sygdomsforløb.

Viborg: Interessen for at få en ekstra hånd og rådgivning ved sygdom er stor i Viborg.

Siden oktober 2016 har den private sygeplejerske, Catrine Kudahl-Pedersen, drevet sin virksomhed Viborg Privat Sygeplejerske lokalt, og hun oplever at have ramt et behov. Både de borgere, der modtager hjælpen, samt det sundhedspersonale, som hun møder undervejs, roser sygeplejersken for indsatsen.

- Det er utrolig dejligt at få lov til at hjælpe andre mennesker på denne måde. Jeg oplever dog også, at mange stadig er i tvivl om, hvad det er, jeg tilbyder, fordi private sygeplejersker stadig er en ny ting i Danmark, og jeg opfordrer derfor til, at man simpelthen ringer og spørger. Jeg tilbyder en bred vifte af ting, grundet min faglighed er så bred, siger Catrine Kudahl-Pedersen.

Blandt de mennesker, som hun indtil nu har hjulpet, handler det ud over den almindelige pleje med mere også i høj grad om at skabe tryghed og hjælpe med at navigere i et system, der for mange almindelige borgere er svært at finde rundt i. Blandt andet kan det være et behov for hjælpemidler i eget hjem, indkaldelser til operationer og det at have en fagperson med ved sin side, der skaber den tryghed, som gør, at den enkelte i stedet kan fokusere på at blive rask.

Hjælp i svær situation

Hun forklarer, at for mange borgere er sygehusvæsenet, læger og hjemmepleje svært at finde rundt i, og selv de meget ressourcestærke kan opleve sig svage, når de rammes af sygdom. Andre borgere oplever ikke, at der er tid nok til deres spørgsmål efter indlæggelsen, eller hvis de har brug for pleje i hjemmet, og nogle kan simpelthen ikke sætte sig igennem ved den praktiserende læge med det resultat, at de forlader konsultationen uden at være helt tilfredse.

Alle disse ting kan Catrine Kudahl-Pedersen hjælpe med. Hun ansættes på timebasis af den enkelte borger, hvorefter hun hjælper med forskellige opgaver, rådgivning, bisidderfunktion samt henvisninger og almindelig pleje. For mange borgere giver det også en stor tryghed, at det er den samme person, der kommer hver gang.

- Jeg har for eksempel hjulpet en kvinde, der er udviklingshæmmet, og som skal igennem en mindre operation. Hun er utryg i tiden bagefter og ringer derfor rigtig meget til resten af familien. Jeg hjalp dem med en aflastningsplads i nogle dage, hvor der hele tiden er folk omkring hende. Det skaber tryghed for kvinden, men også for resten af familien, siger Catrine Kudahl-Pedersen.

Fagligheden er naturligvis i orden. Catrine Kudahl-Pedersen har mere end 25 års erfaring, dels som sygeplejerske og dels som visitator.

- Jeg vil gerne komme og holde foredrag hos læger, kommune, plejecentre, ældreråd og pensionistforeninger og fortælle om mine tilbud. Hvis en virksomhed ønsker sundhedstjek af sine ansatte, så tilbyder jeg også det. Mange mennesker går for eksempel rundt med et for højt blodtryk uden symptomer, og det kan jeg opdage i tide, siger Catrine Kudahl-Pedersen.

Forbedrer forløbet

Senest har hun været bisidder hos en kvinde, der normalt er enorm ressourcestærk, men som via et længere forløb i sygehusvæsenet som brystopereret mistede overskuddet. Her var Catrine Kudahl-Pedersen med på sidelinjen gennem et sygehusforløb med operation og tjek og bandt på den måde forløbet sammen.

Kvinden oplevede, at hun kunne koncentrere sig om at blive rask, for resten var i trygge hænder. Fordelen er, at Catrine Kudahl-Pedersen kender sundhedssystemet og det kommunale system indefra. Hun ved derfor, hvad man skal spørge om og hvornår.

- Jeg ser på helheden i en situation. Nogle får også kostråd eller bliver hjulpet til deltagelse i en gå-gruppe. Nogle gange skal jeg bare være ekstra ører og lave et referat fra et møde, og andre gange skal borgeren have mig til at ringe op til en læge og spørge om nogle ting. Jeg kan hjælpe folk med de fleste ting. Jeg ved ikke alt, men jeg ved altid hvem og hvor, jeg skal spørge, siger Catrine Kudahl-Pedersen.

Catrine er eftertragtet som privat sygeplejerske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce