Dansk Folkeparti gør status efter "præsident-valgkamp"

Den nye bestyrelse for Dansk Folkeparti i Viborg Kommune. Fra venstre er det Thomas Lundstrøm, Grethe Ørskov Sørensen, Torben Guldmann, Morten Thaarup, Edel Dahl, Vivi Christiansen, Chris Olesen og Anders Risom. Fraværende var Majbrit Østergaard. Privatfoto

Dansk Folkeparti gør status efter "præsident-valgkamp"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkeparti havde håbet på et bedre valgresultat i Viborg Kommune, men i sidste ende var man heldig med at beholde to mandater, fortalte formanden på lokalafdelingens generalforsamling.

Viborg: Dansk Folkeparti gik til kommunalvalget i Viborg Kommune i efteråret med en ambition om at opnå det tredje mandat i Viborg Byråd, men det gik ikke som håbet.

Valget gav en stemmemæssig tilbagegang, og Dansk Folkeparti var heldig med at beholde sine to mandater. Det fortalte partiets lokalformand i Viborg Kommune, Grethe Ørskov Sørensen, på lokalforeningens generalforsamling mandag aften.

Her betegnede hun valgkampen i Viborg Kommune som et præsidentvalg uden sidestykke, der som bekendt førte til, at Ulrik Wilbek (V) kunne indtage borgmesterkontoret. Dansk Folkeparti havde svært ved at få lov at deltage i vælgermøderne. Til flere vælgermøder var kun de tre borgmesterkandidater fra Socialdemokratiet, Venstre og Konservative med, og i Bjerringbro og Møldrup kunne Dansk Folkeparti ikke få lov at deltage, fordi man ikke havde en lokal kandidat fra de pågældende områder.

Grethe Ørskov Sørensen kritiserede også Viborg Stifts Folkeblad for ikke at være Dansk Folkeparti-venligt. Avisen skriver sjældent om Dansk Folkeparti fra byrådsmøderne eller fra valgkampen, selv om partiet er på hver gang, konstaterede hun.

Formanden fortalte, at lokalforeningen har 171 medlemmer, og at man havde mange aktiviteter i 2017 blandt andet på grund af kommunalvalget. Her fik man genvalgt Lone Langballe og Ove Kent Jørgensen til byrådet og Lone Langballe til regionsrådet, hvor partiet nu har tre mandater.

Ny næstformand

Ved kommunalvalget i Viborg var Dansk Folkeparti i valgteknisk forbund med Venstre og Kommunelisten. Liberal Alliance sprang fra forbundet i sidste øjeblik, mens De Radikale ikke kom med, fordi Dansk Folkeparti takkede nej.

Partiets kandidater var repræsenteret til markeder, messer og valgmøder, og man havde i valgkampen også besøg af formand Kristian Thulesen Dahl.

På generalforsamlingen blev Anders Risom, Foulum, valgt som ny næstformand. Han afløser Per Asp, der er flyttet til Silkeborg Kommune. Til bestyrelsen var Johnny F. Andresen og Svend Erik Jacobsen klar til genvalg, men ind blev valgt Morten Thaarup, Viborg, og Vivi Christiansen, Viborg.

Bestyrelsen består desuden af formand Grethe Ørskov Sørensen, kasserer Torben Guldmann samt Chris Olesen og Majbrit Østergaard.

Første-suppleant blev Edel Dahl, Viborg, og anden suppleant Thomas Lundstrøm, Viborg. Revisor og revisorsuppleant blev Ove Kent Jørgensen, Viborg, og Henning Laursen, Viborg.

Dansk Folkeparti gør status efter "præsident-valgkamp"

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce