De første har stemt til EU-valget

Danske vælgere skal udpege 14 medlemmer til EU-parlamentet.

De første har stemt til EU-valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mandag åbnede Viborg Kommune for, at vælgere kan afgive deres stemme til valget til EU-parlamentet pr. brev. En håndfuld har indtil nu benyttet sig af muligheden.

Viborg: Mandag åbnede borgerservice i Viborg Kommune for, at vælgere kan afgive deres stemme til valget til EU-parlamentet pr. brev.

Valget finder sted søndag den 26. maj, men frem til og med torsdag den 23. maj kan man brevstemme hos borgerservice og på bibliotekerne i Viborg og Bjerringbro.

Hvis man vil brevstemme i Stoholm, Ørum, Karup eller Møldrup - det foregår på de lokale biblioteker - er sidste frist onsdag den 22. maj. Og som en ekstra service holder borgerservice på rådhuset i Viborg ekstraordinært åbent lørdag den 18. maj om formiddagen mellem klokken 10 og 12.

På den første åbningsdag benyttede omkring en håndfuld borgere sig af muligheden for at brevstemme, men erfaringen er, at jo tættere på valget, man kommer, desto flere møder op for at stemme pr. brev. Det oplyser Heidi Rasmussen fra Viborg Kommunes borgerservice.

14 medlemmer vælges

For at komme til at brevstemme skal man medbringe legitimation i form af pas, kørekort eller sundhedskort.

Derefter får man udleveret en stemmeseddel, som lægges i en forseglet kuvert, som først åbnes, når valget er overstået den 26. maj.

Borgere, som på grund af sygdom eller nedsat førlighed er forhindret i at møde op på afstemningsstederne, kan stemme i hjemmet eller fra et midlertidigt opholdssted - eksempelvis et plejehjem. Det kræver dog, at man sender en ansøgning til kommunen senest tirsdag den 14. maj. Derefter får man besked fra Folkeregistret på tidspunktet for afstemningen.

I sammenhæng med valget til EU-parlamentet udgør hele Danmark én valgkreds, så man kan stemme på de samme kandidater i hele landet.

Ved valget skal vælgerne udpege 14 danske medlemmer til parlamentet, som tæller 705 politikere. Der holdes valg hvert femte år, og Danmark får i det nye parlament ét ekstra medlem, fordi Storbritannien forlader det europæiske fællesskab.

Ved det seneste valg i maj 2014 stemte godt og vel halvdelen af de stemmeberettigede vælgere.

De første har stemt til EU-valget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce