Den næstsidste af 12 direktører går på pension

Hans Henrik Gaardsøe går på penison ved årsskiftet. Foto: Viborg Kommune

Den næstsidste af 12 direktører går på pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hans Henrik Gaardsøe går på pension ved årsskiftet. Derefter er kommunaldirektør Lasse Jacobsen den eneste tilbageværende af de oprindeligt 12 direktører, som fra 2007 var ansat i den nydannede Viborg Kommune.

Viborg: Da den nye kommune blev dannet tilbage i 2006 og 2007 af den gamle Viborg Kommune og fem oplandskommuner, overtog den nye kommune alle de kommunale chefer fra de gamle kommuner.

Det betød, at den nye storkommune havde hele 12 direktører med kommunaldirektør Lasse Jacobsen i spidsen.

Allerede i 2008 pegede konsulentfirmaet Lundgaard på, at Viborg Kommune havde for mange topchefer, og man anbefalede, at man næsten halverede antallet af direktører til syv. Derfor undlod man i de følgende år at genbesætte direktørstillinger i takt med, at nogle af de oprindelige chefer enten fik nye job eller trak sig tilbage på grund af alder.

Og de seneste år har topledelsen bestået af seks direktører med Lasse Jacobsen som øverste chef. De øvrige direktører er Klaus Christiansen, der er chef for beskæftigelse, økonomi og personale, Lars Stentoft, som er chef for kultur og udvikling, Hans Jørn Laursen er direktør for teknik og miljø, Mette Andreassen står for socialområdet, sundhed og omsorg, mens Hans Henrik Gaardsøe er direktør for børn og unge.

Fra Bjerringbro til Viborg

Tilbage af de oprindeligt 12 direktører er i dag - ud over Lasse Jacobsen - kun Hans Henrik Gaardsøe, 62, der kom til Viborg fra Bjerringbro Kommune.

Samme Hans Henrik Gaardsøe har nu meddelt, at han går på pension ved årsskiftet. Dermed er kun Lasse Jacobsen, 55, der blev kommunaldirektør i den gamle Viborg Kommune i 2004, tilbage af det oprindelige hold på 12 direktører.

- Jeg har gennem rigtig mange år haft arbejde som overskrift på mit liv, så det bliver naturligvis en stor omvæltning for mig at forlade min post som direktør for et område, der ligger mit hjerte nær, siger Hans Henrik Gaardsøe.

Økonomiudvalgets medlemmer tager på et møde den 20. august stilling til, om chefjobbet for børn og unge nu skal opslås.

Til det siger borgmester Ulrik Wilbek (V), at kommunen fortsat skal have en direktør for børn og unge, og at stillingen derfor i udgangspunktet skal i opslag.

- Det, vi så vil overveje, er, om der skal flyttes rundt på nogle af arbejdsopgaverne mellem de enkelte direktører, og det skal vi naturligvis have afklaret, inden vi opslår stillingen, siger Ulrik Wilbek.

Den næstsidste af 12 direktører går på pension

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce