Dødsfald: Osvald fik den store dag med - og mere til

Erland Marinus Osvald Andersen er død. Privatfoto

Dødsfald: Osvald fik den store dag med - og mere til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nekrolog: Erland Marinus Osvald Andersen, Banebo, Viborg, er død, 102 år.

Den 10. juni 1916 kom Erland Marinus Osvald Andersen, der var ud af en børneflok på seks, til verden på et lille landsted i Feldborg, men det var i Sjørup, han voksede op og gik i skole.

Efter syv års skolegang hver anden dag kom Osvald Andersen ud at tjene forskellige steder på landet, og senere aftjente han sin værnepligt og meldte sig siden ind i hjemmeværnet.

Et ophold på Ollerup Gymnastikhøjskole blev det også til, og her udmærkede Osvald Andersen sig som elitegymnast og fik senere et undervisningsjob på gymnastikhøjskolen i Viborg.

Frem til Osvald Andersen var knap et halvt hundrede år, levede han, der havde etableret sig som selvstændig maskinstationsejer i Sjørup, som ungkarl, men i 1965 fik en smuk og 16 år yngre kvinde - Birthe Marie Nielsen fra Østjylland - alligevel benene til at ekse under ham, og året efter var der så bryllup på Ebeltoft rådhus, hvor Osvald Andersen fik papir på sin udkårne.

Parret slog sig ned i Løgstrup, og som 50-årig - og nygift - gik Osvald Andersen så ellers i lære som smed hos den lokale mester Grud i byen.

Efter at have overstået sin læretid fik den modne Osvald Andersen arbejde i Peter Henriksens værksted i Dumpen, og her reparerede han biler.

Senere vendte Osvald Andersen tilbage til smedemester Grud i Løgstrup, og endelig blev han på et tidspunkt ansat som varmemester på Løgstrup varmeværk, og her arbejdede Osvald Andersen frem til sin pension.

I sit lange otium nød Osvald Andersen at gå rundt i sit værksted, hvor han makkede med alskens ting og sager. Skulle man have en gammel plæneklipper eller en cykel til at fungere igen, så var Osvald Andersen manden, der kunne fikse alt med sine næver.

Det gjorde han også glad og gerne for familie, venner og bekendte. Osvald Andersen havde således en stor bekendtskabskreds og elskede samvær med andre mennesker.

Sang og musik var også en stor passion for Osvald Andersen, der selv både var ferm på en violin - også i en høj alder - og på keyboard, og i en del år var Osvald Andersen fast mand i en musikalsk trio, der underholdt de jævnaldrende på Løgstruphøje Ældrecenter.

I 2002 mistede Osvald Andersen sin hustru, og fire år senere mistede han en søn.

I 2003 flyttede Osvald Andersen ind på ældrecenteret i Løgstrup, og her fik han 12 gode år, inden han for tre år siden først flyttede til Overlundgården og senest til Banebo.

Som menneske var Osvald Andersen et positivt livsstykke. Han var rummelig og humoristisk, god til at fortælle historier, og så kunne han selv i en høj alder stå på hænder akkurat som i sine unge dage.

På plejehjemmet smækkede Osvald Andersen også hver dag først den ene fod, så den anden fod op i håndvasken, og det var simpelthen for at strække rigtig godt ud i bentøjet - præcis som i ungdommen.

For knap tre år siden fyldte Osvald Andersen 100 år, og det blev en stor dag, som han havde set frem til længe. Brev fra dronningen og et besøg af borgmesteren kunne Osvald Andersen således leve højt og længe på - og det gjorde han også.

Den 27. januar sov Erland Marinus Osvald Andersen stille ind på Banebo i Viborg, knap 103 år gammel.

Han efterlader en datter, en svigersøn og to børnebørn, og han skal bisættes fra Fiskbæk Kirke lørdag den 2. februar.

Dødsfald: Osvald fik den store dag med - og mere til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce