Dom på tirsdag i sag om dobbelt trafikdrab

Tirsdag i næste uge afsiger Retten i Viborg som i sagen om det dobbelte trafikdrab ved Løvel. Arkivfoto

Dom på tirsdag i sag om dobbelt trafikdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Onsdag sluttede retssagen om trafikulykken ved Løvel, som sidste sommer kostede to brødre fra Viborg livet, da en trailer med en varebil på ladet på rute 13 hoppede af en lastbil.

Løvel: Egentlig skulle retssagen om trafikulykken, som den 28. juli sidste år kostede to brødre på henholdsvis 61 og 53 år livet på rute 13, først være fortsat i begyndelsen af maj. Ved det første retsmøde den 22. januar nåede man kun at afhøre den tiltalte mand, som kørte den lastbil, som en efterspændt trailer med en kassevogn på ladet rev sig løs af og forårsagede de to mænds død, og et antal vidner - blandt dem den bilinspektør, som undersøgte køretøjerne efter ulykken.

Men det er lykedes de involverede parter i sagen at finde et hul i kalenderen, så bevisførelse og procedure fra anklager og forsvarer kunne foretages onsdag. Domsmandsretten trak sig også tilbage for at votere, men efter en times tid meddelte dommeren, at der først afsiges dom i sagen tirsdag i næste uge.

Føreren af lastbilen med den løsrevne trailer, der arbejder hos Midtjysk Autolakering, er tiltalt for uagtsomt manddrab på de to brødre, og desuden er han tiltalt for at overtræde færdselsloven ved ikke at sikre sig, at traileren med kassevognen på ladet var i lovlig og forsvarlig stand.

12.000 kroner

Anklageren lænede sig i sin procedure meget op ad det vidneudsagn, som bilinspektøren, der blev tilkaldt efter den fatale ulykke, gav på det første retsmøde.

Han undersøgte både lastbil og trailer på ulykkesstedet og senere på bilinspektionens værksted, og hans konklusion var helt klart, at ulykken blev udløst af dårlig vedligeholdelse af traileren. Hans undesøgelse viste, at den ene bremse på traileren slet ikke virkede, og at den anden kun fungerede i meget begrænset omfang. Desuden nåede han frem til, at låseanordningen, der skulle sikre, at traileren var forsvarlig fastspændt, ikke virkede og at lastbilens trækkrog og traileren delvist var rustet sammen.

Anklagerens påstand er, at den tiltalte skal dømmes efter anklageskriftet - altså både for uagtsomt manddrab efter straffeloven og overtrædelse af færdselsloven, og at sanktionen skal være 20 dagbøder á 600 kroner - 12.000 kroner.

Forsvareren krævede sin klient frikendt for alle tiltaler. I sin procedure lagde hun især vægt på, at det er ejerens - og ikke den ansatte chaufførs - ansvar, at materiellet er i forsvarlig og lovlig stand. Desuden fremførte hun, at den tiltalte havde tjekket materiellet, inden han kørte af sted, og hendes konklusion var, at den ulykkelige hændelse skal tilskrives et sammentræf af mange uheldige omstændigheder, som den tiltalte ikke havde mulighed for at forudse.

Dom på tirsdag i sag om dobbelt trafikdrab

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce