Efter krisemøde på regionen: Samarbejdet skal styrkes

- Vi har gjort det klart, at det er ledelsens pligt at lytte til medarbejderne, siger næstformand i regionens hovedsamarbejdsudvalg Anja Laursen efter fredagens krisemøde.

Efter krisemøde på regionen: Samarbejdet skal styrkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et langt krisemøde mellem formanden for regionsrådet, direktionen og to medarbejdervalgte medlemmer af hovedsamarbejdsudvalget endte med en fælles udtalelse.

Viborg: Sandsynligvis er der ved fredagens krisemøde hen over bordet på regionshovedkvarteret fløjet lidt flere ord rundt end de få sætninger, som mødedeltagerne efter mødet sendte ud i en fælles udtalelse.

I den hedder det blandt andet, at deltagerne var enige om, "... at der skal være tryghed og tillid til at ytre sig frit for alle ansatte i regionen..." og "...at ledelse og medarbejdere lægger vægt på at gå i dialog...".

- Det er da rigtigt, at vores fælles udtalelse nok er formuleret i bløde vendinger, men der ingen tvivl om, at direktionen og regionsrådsformanden forstod budskabet. Nemlig, at medarbejdere i regionen skal være sikre på, at de kan sige noget, og at der bliver lyttet til dem, siger Anja Laursen, der en næstformand i regionens hovedsamarbejdsudvalg (RMU).

Utrygheden

Sammen med sin næstformandskollega Jette Ohlsen var hun fredag klokken 10 indbudt til møde på regionsrådsformand Anders Kühnaus kontor. I mødet deltog også direktionen.

Mødet blev afholdt, efter at samtlige medarbejdervalgte repræsentanter i RMU torsdag middag i utide forlod et møde i udvalget.

Inden de gik, forklarede Anja Laursen, at deres udvandring bundede i, at medarbejderne ikke længere følte sig trygge ved direktionens dispositioner, og at de følte sig ængstelige ved at ytre sig. De opfordrede herefter direktionen til at gå hjem og tænke sig om.

Regionsrådsformand Anders Kühnau hjalp dem på vej, og mødet fredag formiddag blev arrangeret.

Anja Laursen og Jette Ohlsen fortæller, at der rundt blandt medarbejderne i regionen er skabt en stigende utryghed, efter at direktør for Aarhus Universitetshospital, Gert Sørensen, i januar 2017 blev fyret. En fyring, der var været voldsomt diskuteret.

Hovedet på sømmet for medarbejderne i regionen kom, da ledelsen på sygehuset i Viborg for få dage siden fik samme tur - altså en fyring.

- Vi har gjort det klart, at det er ledelsens pligt at lytte til medarbejderne, for det er nemlig også det sundhedsfaglige personales pligt at gøre opmærksom på, hvilke sundhedsfaglige konsekvenser beslutninger kan have. Det har borgerne også krav på at vide, siger Anja Laursen.

Mødes igen

Fredagens mødedeltagere aftalte at mødes igen i næste uge.

- Vi er klar over, at der skal en kulturændring til, og det tager tid. Det skal vise sig i adfærden, og nu må ledelsen så bevise, at den er i stand til at efterleve de aftaler, vi lavede på mødet, siger Anja Laursen.

I den fælles udtalelse står således:

Parterne er enige om at styrke samarbejdet, bygget på demokratiske værdier. Samtidig er der enighed om at fortsætte dialogen. Aktuelt mødes den kreds, der er mødtes i dag, allerede igen i næste uge.

På mødet var der enighed om, at: o Der skal være tryghed og tillid til at ytre sig frit for alle ansatte i regionen.

o Dialog skal understøtte en åben kultur i vores samarbejde imellem ledere og medarbejdere. Dialogen skal være respektfuld, og man skal føle sig inviteret til at dele holdninger og erfaringer.

o At der skal sikres en bedre involvering af medsystemet i politiske processer. Det betyder bl.a. at vi skal forbedre de vilkår, der er for involvering - herunder, at der er tid til dialog. o Ledelse og medarbejdere lægger vægt på at gå i dialog om, hvordan der fremover kommunikeres med medarbejdere og omverden ved vigtige begivenheder og store ændringer.

Efter krisemøde på regionen: Samarbejdet skal styrkes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce