Efter væltet grisetransport: Ændringer kan være på vej i farlig rundkørsel

Ved seneste uheld i rundkørslen væltede en grisetransport. Arkivfoto: Morten Dueholm

Efter væltet grisetransport: Ændringer kan være på vej i farlig rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejdirektoratet peger på tre mulige løsninger for at undgå flere uheld i rundkørsel ved Vejlevej/Århusvej. Bare kom i gang lyder det fra folketingsmedlem Karin Gaardsted (S).

Viborg: Der har i tidens løb været en del uheld med blandt andet lastbiler i rundkørslen, hvor Søndre Ringvej, Vejlevej og Århusvej mødes.

Senest var det en grisetransport, der den 18. marts væltede, og 470 smågrise måtte lade livet.

På baggrund af de mange uheld har folketingsmedlem Karin Gaardsted (S) stillet spørgsmålet til transportminister Ole Birk Olesen (LA), "om ministeren vil tage initiativ til at undersøge, hvad der forårsager de mange ulykker i rundkørslen ved rute 13 og rute 26 umiddelbart syd for Viborg?".

Karin Gaardsted har nu fået svar på sit spørgsmål, og ministeren oplyser, at Vejdirektoratet umiddelbart efter den seneste ulykke undersøgte rundkørslen.

Ved undersøgelsen konstaterede direktoratet, at hastigheden igennem rundkørslen er forholdsvis høj, og at vognbanerne overskrides, at rundkørslen har et stort tværfald (hælder meget), hvor grisetransporten væltede, og at lastbilens hastighed med stor sandsynlighed har været for høj i forhold til rundkørslens dimensionering.

Undersøgelsen konkluderer også, at der er tre mulige forbedringsforhold: Reducering af tværfaldet, tydeliggørelse af overgangen mellem overkørselsareal og cirkulationsareal samt reducering af hastigheden i den nordlige tilfart.

Vejdirektoratet vil ifølge ministeren nu vurdere de tre tiltag med henblik på beregning af omkostninger og eventuel udførelse. "Jeg afventer Vejdirektoratets tilbagemelding om mulige tiltag", skriver ministeren til slut i sit svar til Karin Gaardsted.

Nu vil vi gerne se, at der bliver gjort noget, der én gang for alle kan forhindre disse livsfarlige situationer i at opstå.
Karin Gaardsted, folketingsmedlem (S)

Kom i gang

Karin Gaardsted noterer med tilfredshed, at Vejdirektoratet er enig med hende i, at rundkørslen er "pilskæv", som hun udtrykker det.

Og hun synes for øvrigt, at man bare skal se at komme i gang med at rette den op.

- Det er naturligvis prisværdigt, at myndighederne har været ude for at se på forholdene, men nu vil vi gerne se, at der bliver gjort noget, der én gang for alle kan forhindre disse livsfarlige situationer i at opstå. Næste gang er det måske en familie, der bliver kvast under en tankvogn, siger Karin Gaardsted.

Hun tror ikke meget på effekten af, at man eventuelt laver en lavere hastighedsgrænse for dem, der kommer nordfra.

- Det tror jeg ikke vil have den store betydning. Der går for lang tid, før folk får farten ned. Men man kunne sætte et "pas-på-her-vælter-lastbilerne"-skilt op, siger Karin Gaardsted.

Efter væltet grisetransport: Ændringer kan være på vej i farlig rundkørsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce