Energi Viborg: Apple betaler for vandledning

Det store datacenter i Foulum skal bruge så meget vand, at forskningscentrets boringer ikke rækker. Derfor anlægges en rørledning ind til Viborg, siger Energi Viborgs direktør Christian Hagelskjær. Arkivfoto: Morten Dueholm

Energi Viborg: Apple betaler for vandledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny rørledning fra vandværk ved kraftvarmeværket til det nye datacenter i Foulum betales af Apple, som også skal betale vandforbrug efter de gældende takster, siger Energi Viborg-direktør.

Viborg: Normalt betaler Energi Viborg Vand for at lægge rørledninger ud til nye forbrugere. Men den ledning til kølevand, som selskabet lige nu er ved at anlægge fra cityværket ved kraftvarmecentralen og ud til det kommende datacenter i Foulum, betales fuldt ud af Apple.

Det understreger direktør i Energi Viborg, Christian Hagelskjær, på baggrund af nogle spørgsmål, som en borger, Leo Lund, har stillet om anlægsarbejdet ud til Foulum.

Hagelskjær tilføjer, at Apple skal betale vandforbruget efter de gængse takster for erhvervsvirksomheder og ikke får nogen speciel rabataftale.

Leo Lund har også spurgt, hvorfor Apple ikke forsynes med vand fra det anlæg, som også forsyner Forskningscenter Foulum med vand frem for at anlægge en dyr ledning helt ind til ringvejen.

- Forklaringen er, at forskningscentret har sit eget vandværk, og det er ikke stort nok til også at forsyne Apple, siger Christian Hagelskjær.

Loe Lund har også spurgt om, hvorfor rørledningen er blå - hvilket betyder, at der er tale om drikkevand - på den første strækning men ellers orange, som fortæller fagfolk, at der ikke er tale om drikkevand.

Adskilt fra resten

Chefen for Energi Viborg Vand, Flemming Hermann, der er teknisk ekspert i vandforsyning, er på ferie, men Hagelskjær forklarer, at de to forskellige farver skyldes, at der er tale om en helt speciel rørledning adskilt fra resten af Energi Viborgs forsyningsnet - og at det er for at markere det, at farverne er forskellige.

Leo Lund har spurgt, om ikke det var billigere at anlægge kølevandsledningen samtidig med, at man lægger en ledning ind til Viborg med overskudsvarme fra Apple, som det er planen at udnytte i fjernvarmerørene.

Til det siger direktøren i Energi Viborg, at der er lavet et forløb for kølevandsledningen, der gør det muligt senere at anlægge en ledning ved siden af med overskudsvarme.

- Om det er noget, der senere skal anlægges, vil tiden jo vise. Men vi begynder selvfølgelig ikke at lægge ledninger ned, før der er taget en beslutning, understreger Christian Hagelskjær.

Det har ikke været muligt for avisen at få en kommentar fra Apple til de stillede spørgsmål.

Energi Viborg: Apple betaler for vandledning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce