Energi Viborg: Lad os se beregningerne

Måske er overskudsvarme her fra Apple i Foulum ikke den bedste og billigste løsning for varmeforbrugerne. Arkivfoto

Energi Viborg: Lad os se beregningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Formanden for Energi Viborg vil gerne have tal og fakta på bordet til et forslag fra Viborg Fjernvarme om varmepumper og decentral overskudsvarme som et alternativ til fjernvarme fra Apples datacenter.

Viborg: - Energi Viborg og fjernvarmeselskaberne har naturligvis en fælles interesse i, at der kan produceres sikker og billig fjernvarme til forbrugerne. Så derfor vil vi da med interesse studere de beregninger, som jeg kan forstå, at Viborg Fjernvarme er ved at få lavet på et alternativ til overskudsvarme fra Foulum.

Det siger byrådsmedlem Allan Clifford Christensen (V). Han er formand for det kommunalt ejede Energi Viborg, som leverer varme til først og fremmest Viborg Fjernvarme, der aftager omkring 90 procent af energiselskabets produktion. En produktion som i dag hovedsageligt kommer fra naturgas.

- Før vi ser de beregninger, man når frem til, er det jo umuligt at sige noget om, hvorvidt store varmepumper i kombination med overskudsvarme fra en række institutioner og virksomheder i Viborg by er et reelt og brugbart alternativ til de store mængder overskudsvarme, som Apples datacenter kan levere om nogle år, siger Allan Clifford.

Svært at sammenligne

Han tilføjer, at for ham at se lægger Viborg Fjernvarme og Energi Viborg ofte forskellige forudsætninger til grund, når de regner på forskellige scenarier til fremtidens varmeforsyning - og derfor kan det være svært at sammenligne modeller og beregninger.

- Så i det gode samarbejdes ånd skulle vi nok forsøge at nå til enighed om, hvilke forudsætninger vi skal regne ud fra, så det er muligt at holde dem op imod hinanden, siger formanden for Energi Viborg.

I godt et år har de to selskaber gensidigt haft repræsentation i hinandens bestyrelser, og af konstitueringsaftalen, som 30 af byrådets 31 medlemmer står bag, fremgår det, at man skal arbejde hen imod en ny organisering af varmeproduktion, som Energi Viborg tager sig af i dag, og distribution af varmen, som Viborg Fjernvarme står for.

Og det skal ske på en måde, så forbrugerne sikres den afgørende indflydelse - altså en model der ligger tættest på Viborg Fjernvarme, hvor varmeforbrugerne vælger bestyrelsen. I Energi Viborg er bestyrelsen udpeget af politikerne.

Hvordan en ny organisering inden for varmeforsyningen skal strikkes sammen, skal afklares inden udgangen af 2019.

Energi Viborg: Lad os se beregningerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce