Et perfekt løb - på 24 timer

Sidste runde - masser af tilskuere havde stillet sig op for at se deltagerne ved 24 timers løbet komme i mål efter sidste runde. Foto: Johan Gadegaard

Et perfekt løb - på 24 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere deltagere end sidste år ved dette års 24 timers løb, som betegnes af løbslederen som perfekt.

Viborg: Luften var fugtig og lun, og gårsdagens vind havde lagt sig, så de løbere der, lidt i 12 søndag, kom løbende på det sidste stræk mod 24 timers løbets målstreg havde tydeligvis haft en varm sidste omgang.

Men opildnet af klap og tilråb fra tilskuere og holdkammerater, der stod lænet op ad hegnet, gav mange det sidste, de havde i sig på de sidste hundrede meter.

Ved målstregen stod løbsleder Rolf Bücking og holdt øje med, at alle kom i mål.

- Det har været et perfekt løb. Simpelthen super godt. Vi har haft flere deltagere end sidste år, også selv om der er nogle tomme pladser mellem teltene. Men fordi mange af virksomhederne har haft to til tre hold med, ser det ud af mindre, men i virkeligheden er der altså flere deltagere i år, siger Rolf Bücking, der sammen med sit team af frivillige har arbejdet mange timer, ja dage på løbs-arrangementet.

- Man kan ikke andet end få en klump i halsen, og måske kniber jeg også en lille tåre, når jeg ser de mange deltagere løbe over målstregen for sidste gang, siger han.

En af dem, der allerede har krydset stregen, er Hans Bundgaard fra Aalborg.

Han kommer forbi og siger farvel og tak for denne gang til Rolf Bücking.

- Er du færdig, bliver der spurgt, hvortil svaret lyder: - Helt færdig.

- Man kan ikke andet end få en klump i halsen, og måske kniber jeg også en lille tåre, når jeg ser de mange deltagere løbe over målstregen for sidste gang
Rolf Bücking, løbsleder og arrangør
Der var en hel del løbere, der ikke løb med på hold, men som bare selv havde løbet det meste af 24 timer.
Der var en hel del løbere, der ikke løb med på hold, men som bare selv havde løbet det meste af 24 timer.

Vabler og hvepsestik

Det er da også til at forstå. Hans Bundgaard er lige fyldt 76 år, men har alligevel ved dette løb løbet 102,6 kilometer.

- Det er ottende gang, jeg deltager, og dette bliver også sidste gang, siger den seje herre, der viser sig at have en fortid som jægersoldat.

18 timer ud af de 24 har han løbet. Selv siger han, at han har haft okay med gode, lange pauser.

- Jeg vil gerne udfordre mig selv. Prøve af, hvad kroppen kan holde til, siger Hans Bundgaard, der dog også synes, at 24 timers løbet i Viborg er særligt af andre årsager.

- Der er mange gengangere ved dette løb, og når man skal løbe i så lang tid, er der netop tid til at tale med de andre løbere, hvilket er rigtig fornøjeligt. Vi får nogle gode snakke - ikke mindst om hvor hurtigt og hvor længe hinanden har løbet, siger Hans Bundgaard med et glimt i øjet.

Med sin medalje om halsen forsvinder han ind i mængden af deltagere, mens Rolf Bücking står tilbage og kigger på klokken.

- Klokken 13 er der præmieoverrækkelse, og så skal der ryddes lidt op. Jeg har dog besluttet, at klokken 16 går jeg hjem. Så skal jeg i bad og derefter ligge på sofaen og se lidt fjernsyn, siger Rolf Bücking, der dog allerede nu er begyndt at lægge planer for næste års løb, der bliver endnu større - lover han.

Rundt omkring fornemmes stemningen af opbrud. Mange er ved at pakke sammen. Det gælder også hos samaritterne, der har været til stede alle 24 timer.

- Det har været en forbavsende rolig vagt, siger Holger Larsen, samarit ved Dansk Folkehjælp Viborg - Skive og fortsætter:

- Vi har ikke været overrendt. Vejret har ikke givet nogle udfordringer, så det, vi først og fremmest har hjulpet med, er hvepsestik og vabler.

Mange af holdene repræsenterede virksomheder, men der var også familier med som eksempelvis Kaldahl Klanen.
Mange af holdene repræsenterede virksomheder, men der var også familier med som eksempelvis Kaldahl Klanen.

Et perfekt løb - på 24 timer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce