Et skulderklap til alle kulissens kulturfolk

Anne-Marie Fledelius (i midten) modtog på selveste Domkirkepladsen børnekulturprisen. Foto: Niels-Chr. Jönsson

Et skulderklap til alle kulissens kulturfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anne-Marie Fledelius ser sin børnekulturpris som en cadeau til mange års arbejde med børnekulturen.

Viborg: Alt i alt samlede Snapsting for Børn i omegnen af 10.000 deltagere og tilskuere. I to uger arbejdede arrangementskonsulent Anne-Marie Fledeilus, Viborg Kommune, på det nærmeste i døgndrift, og så er det ekstra herligt at runde af med at modtage Viborg Børnekulturpris.

- Jeg opfatter prisen som en anerkendelse til alle os, der arbejder bagved, og som ikke så ofte kommer frem. Til alle os, som klarer det lange, seje træk, siger Anne-Marie Fledelius.

Lørdag modtog Anne-Marie Fledelius Kulturprinsens og Nordea-fondens børnekulturpris på 10.000 kroner. Kronen på værket, efter at hun for anden gang var Snapsting for Børns samlende kraft.

- Jeg forestiller mig, at jeg bruger prisen på at forsøde livet for min kære familie, for uden den kunne jeg ikke - som under Snapsting - arbejde 70 timer om ugen, siger hun.

Da hun for 15 år siden fik stillingen som børnekulturkonsulent i Viborg Kommune, blev hun kaptajn for ét af byens flagskibe. Viborg var landskendt for at være børnekulturens by. I en halv snes år var nuværende folketingsmedlem Karin Gaardsted børnekulturkonsulent. Men for nogle få år siden var Anne-Marie Fledelius med til at afskaffe titlen og funktionen til fordel for et mere holdpræget arbejde til børnenes bedste.

- Jeg har bestemt ikke forladt børnekulturen, men arbejder som arrangementskonsulent mere målrettet med bestemte opgaver - som for eksempel Snapsting for Børn, siger hun.

Næste stop: helvede

- Her og nu skal vi rydde helt op efter Snapsting. Blandt arbejder vi med noget så lavpraktisk som at tørre vores drivvåde telte. Om et par uger står den på sommerferie, og derpå arbejder vi på fuldt tryk med efterårets store satsning: "En tur i helvede". Skolerne har allerede i stort tal meldt sig, og det forpligter, siger Anne-Marie Fledelius.

Viborg Bibliotekerne og Produktionsskolen i Viborg har fået 50.000 kroner fra Folketinget til "En tur i helvede", som er en allehelgensinstallation. Pengene er fra puljen til de mange arrangementer, der skal markere 500-året for Luthers reformation.

Anne-Marie Fledeilus har været med til at udtænke en labyrint, der skal bringe børnene i nærkontakt med de syv dødssynder og helvede med skærsilden. I de to uger op til efterårsferien er den forbeholdt skolernes 4., 5. og 6. årgang. I efterårsferien kan alle komme i skærsilden, og det hele kulminerer med allehelgen/halloween den 31. oktober. Alt sammen i Gudenåhuset.

- Nej, så det er ikke helt forkert at sige, at jeg kommer fra himmel til helvede, siger hun.

Et skulderklap til alle kulissens kulturfolk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce