Et strakspåbud og to påbud til bosted

Arbejdstilsynet har bemærket nogle arbejdsgange på Tårnly, som kaldte på forbedringer. Arkivfoto: Morten Dueholm

Et strakspåbud og to påbud til bosted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdstilsynet har besøgt bostedet Tårnly, og da man tog derfra, var det med beskeden om, at tre forhold kræver forbedring. Intet har dog med det pædagogiske arbejde at gøre.

Hald Ege: Tårnly har fået et strakspåbud og to påbud af Arbejdstilsynet, som besøgte bostedet i Hald Ege i begyndelsen af oktober.

Forholdene, som kalder på forbedring, er alle relateret til de ansattes ve og vel og er altså ikke relateret til den uro og det sygefravær, som har været beskrevet i avisen i andre sammenhænge.

Viborg Stifts Folkeblad har fået aktindsigt i Arbejdstilsynets rapport.

Strakspåbuddet handler om, at de ansatte skal bruge øjenværn og lignende sikkerhedsforanstaltninger, når de arbejder med flydende kemikalier i forbindelse med maskinopvask og sanitetsrens.

På Tårnly har man en stor industriopvaskemaskine, som opfyldes via store dunke, og her bemærkede Arbejdstilsynet, at de ansatte, som fylder maskinen op efter behov, risikerer et helt eller delvist tab af synsevnen, hvis de får de ætsende produkter i øjnene.

Bostedet fik to uger - indtil den 15. oktober - til at få styr på dette.

Tung og hullet

De andre påbud handler dels om at få bedre belysning og veje imellem de tre huse, som udgør institutionen. Før den 15. februar 2019 skal "den overhængende fare," som der er for at falde ved at gå rundt imellem husene om natten, fjernes.

Det kræver, at huller og fritliggende grene fjernes, og at der kommer mere lys. Det blev oplyst, at de ansatte bruger lommelygter, når de i mørke bevæger sig rundt imellem husene.

Det sidste påbud handler om at passe på de ansattes rygge, idet der før den 22. februar 2019 skal lægges en plan for, hvordan man på mere smart vis kan flytte rundt på kurve med vasketøj, sække med vejsalt og dunke med opvaskemiddel.

De pågældende genstande vejer mellem syv-otte kilo og 25 kilo og bæres over 14 meter, heraf 11 trappetrin på en stejl trappe, står der. Tilsynet påpeger samtidig, at de nævnte genstande bæres på uhensigtsmæssige måder, som i særlig grad belaster kroppen.

Vigtigt at lære

Lederen af Tårnly, Birgith Langballe, slår fast, at man samme dag, som påbudene kom, gik i aktion.

- Strakspåbuddet blev opfyldt allerede den samme dag, for der er ikke noget at rafle om. Påbuddet om at løfte de tunge genstande på en smartere måde gik vi også straks i gang med, og også det er løst. Jeg kaldte selv det påbud for et strakspåbud, for vi kunne lige så godt handle på det, og det har vi gjort, siger hun.

Det tredje påbud er lidt mere omstændigt, men der er sat et arbejde i gang for at forbedre de udendørs forhold.

- Det er træls med de påbud, for man vil gerne have haft styr på den slags, men derfor er det også bare vigtigt, at vi lærer af det, for det er for at passe på os, inden ulykken sker, at vi får dem. Vi - medarbejderne og jeg - tager desuden selv en ekstra runde for at blive sikre på, at arbejdsmiljøet er så sikkert som muligt, siger Birgith Langballe.

Et strakspåbud og to påbud til bosted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce