Et trofast og ordentligt menneske

Fuld af energi og godt humør. Vibeke Hundborg fylder 60 år den 27. februar. Det fejres med en uformel reception på Nørgaards Højskole mellem kl. 14.30 og 16.30. Foto: Christine Krüger Hansen.

Et trofast og ordentligt menneske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forstander på Nørgaards Højskole, Vibeke Hundborg, fylder 60 år den 27. februar.

60 år er jo ingen alder, og slet ikke når det gælder Vibeke Hundborg, forstander på Nørgaards Højskole siden 2005.

Hun nærmest personificerer ordet aktiv, både i arbejdsliv og i privatlivets sfære. Musik og idræt er to af hendes store interesser og de inkorporeres hele tiden i højskolens liv.For 13 år siden troede Vibeke Hundborg ikke at hun nogensinde skulle blive forstander.

»Det er ikke fordi jeg ikke altid har været ambitiøs i mit arbejde, men jeg følte bare ikke, at der var tid til sådan et job med alle de fritidsinteresser jeg havde, og samtidig var jeg glad for mit lærejob på højskolen,« fortæller Vibeke Hundborg.

Alligevel blev hun konstiturete forstander i fem måneder, tilbage i 2005, da en tidligere forstander pludselig forsvandt fra posten. Den gang var det en lettelse for Vibeke Hundborg, da en ny forstander blev fundet, for hun var ikke klar til at priorietere sine fritidsinteressrer væk, der eksempelvis indeholdte en masse gymnastikundervisning i Randers, hvor hun bor med sin mand og børn.

Der skulle dog ikke gå lang tid, før hun igen fik tilbudt jobbet igen, og denne gang sagde hun ja:

»Da vores nye forstander pludselig meddelte, at han ikke synes om jobbet, og rejste tilbage til Amerika, var jeg nødt til at træde til. Der var ikke råd - eller tid - til at søge en ny højskoleforstander på den almindelige vis«, fortæller Vibeke Hundborg, der på dette tidspunkt havde fået gjort op med sig selv, hvad hun ville med sin videre karriere.

Og efter at Vibeke Hundborg havde fået et fast greb om roret er der kommet en hel anderledes ro og sikkerhed omkring højskolens økonomi, der en overgang havde det temmelig skidt:

»Vi var nødt til at tilpasse os udviklingen og kigge på, hvad er det egentlig som skole, vi vil og kan tilbyde. Det nytter ikke med al den selvmellidenhed, som jeg synes en del højskoler rendte rundt med på et tidspunkt. Vi skal signalere at Nørgaards Højskole er et godt sted at være. Vi har altid lavet god skole, vi skulle bare blive mere bevidst om at sælge den,« fortæller Vibeke Hundborg.

Hun har formået at samle en fantastisk dygtig og kreativ lærergruppe omkring sig, der sammen har fået mange rigtige gode ideer, som eksempelvis golfkurserne, der har givet nyt liv og mange kursister til skolen.

Nullermænd

En af hemmelighederne bag Vibeke Hundborg og Nørgaards Højskoles succes er en hendes tilgang til lederjobbet. Hun forklarer:

»Man er ikke uundværlig, og det er vigtig at man som leder også holder ferie. Vi har en flad struktur på skolen, som betyder, at jeg stiller store krav til den enkelte medarbejder, der i dagligdagen afkræves et ansvar for både deres enkelte spidskompetencer, men sandelig også for hele skolen.«

Selv er Vibeke overalt på skolen.»I starten havde jeg sådan en mappe med lister over ting, jeg skulle nå hver dag, men blev hele tiden frustreret over, at jeg kun nåede halvdelen, for som leder bliver man hele tiden afbrudt - ikke mindst af eleverne - som jeg altid har prioriteret højt.

Derfor har jeg lært at uddelegere mange opgaver, og når jeg f.eks. skal have tid til at fordybe mig i noget, eksempelvis nyt lovstof, er jeg nødt til at være hjemme,« forklarer Vibeke Hundborg.

Hun har dog også et værelse på kursusfløjen, og det bruger hun en del. Det betyder a hun er en synlig forstander og hun deltager som oftest i morgensamling og underviser stadig:»Man skal ikke begrave sig i skrivebordsarbejde, og det er vigtigt at man følger med i hvad det er for en undervisning der er på skolen, og hvordan det går med elevgrupperne,« forklarer Vibeke Hundborg, der selv har undervist en del i idræt, dans og musik.

Vibeke Hundborg kan om nogen nok kararkteriseres som en meget trofast og loyal medarbejder og leder:»Jeg har altid forsøgt at gøre tingene ordentligt. Det er vigtigt at være storsindet, når man har med andre mennesker at gøre,« forklarer forstanderen, der samtidig har den enorme gave at hun sjældent bliver stresset af sit job:

"Jeg fik et godt råd af et bestyrelsesmedlem dengang jeg startede. Han sagde: Vibeke, »husk du skal ikke samle alle nullermændende op, hvilket vil sige at man bare ikke kan nå alt, og det har jeg forsøgt at efterleve," siger Vibeke Hundborg med et smil.

Et trofast og ordentligt menneske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce