Fælles regler for udeservering på Nytorv

Ved større arrangementer som for eksempel Snapsting kan restauratørerne blive tvunget til at fjerne eller indskrænke deres udeserveringsarealer. Arkivfoto

Fælles regler for udeservering på Nytorv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunen vil sikre et ensartet og "rent" udtryk på Nytorvs udeserveringsarealer.

Viborg: De mange restauratører på og ved Nytorv får - når ellers vejret en gang tillader det - mulighed for at etablere udeservering på torvet.

Det betyder ikke, at torvet vil blive oversvømmet af mangefarvede parasoller og caféborde, for teknisk udvalg har nemlig vedtaget meget klart definerede regler for, hvad man må som restauratør.

- Vi vil gerne fastholde et ensartet udtryk på torvet, så det fremstår indbydende og smukt også med udeservering, og vi vil også sikre, at torvet vil kunne bruges til diverse arrangementer, så derfor er der også krav om, at torvet skal kunne ryddes, hvis der er behov for det, siger formanden for teknisk udvalg, Johannes Vesterby (V).

Diverse arrangementer kan for eksempel være i forbindelse med Snapsting, løb, cykelløb og lignende.

Her vil restauratørerne - med mindst tre ugers varsel - kunne blive bedt om at fjerne deres udeservering.

Vi vil gerne fastholde et ensartet udtryk på torvet, så det fremstår indbydende og smukt også med udeservering.
Johannes Vesterby, formand for teknisk udvalg

Sorte parasoller

For at bevare et "rent" udtryk på Nytorv friholdes cirklen midt på torvet helt for udeserveringsarealer, ligesom der er krav til, at de parasoller, restauratørerne opstiller, alle skal være store (vingefang i størrelsesordenen fire-syv meter), kvadratiske og sorte uden tryk samt med nedgravede fundamenter. Det vil ikke være tilladt at opsætte baldakiner på bygningerne på Nytorv.

De nuværende baldakiner (Nytorv 11) kan dog accepteres som en midlertidig løsning, da en tilladelse til nedgravning af fundament til parasoller kan tage lang tid.

Det skyldes, at store dele af Nytorv rummer meget omfattende arkæologiske interesser, primært i form af de jorddækkede ruiner til den middelalderlige Sct. Hans Kirke samt minimum 2000 begravelser på den tilhørende kirkegård.

Det betyder, at Slots- og Kulturstyrelsen vil skulle give tilladelse til en del af anlægsarbejderne, og det er ikke noget, man bare får i løbet af en uge eller to.

Også flere af de andre restauratører vil i en overgangsperiode kunne få tilladelse til opsætning af store parasoller med fundament ovenpå torvebelægningen. Også dette begrundes med sagsbehandlingstiden i forhold til nedgravede fundamenter.

Udover parasoller vil restauratørerne også få lov til at opstille gennemsigtige læskærme. Også læskærmene skal - som parasollerne - have et ens udtryk på hele torvet.

Reglerne for udeservering på Nytorv gælder fra den 1. maj.

Fælles regler for udeservering på Nytorv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce