Færre ser en fremtid med 'børnearbejde'

Pædagoguddannelsen i Viborg kan notere sig, at færre ønsker at tage uddannelsen.

Færre ser en fremtid med 'børnearbejde'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VIA University Colleges uddannelser i Viborg frister færre unge. Markant nedgang i antallet af ansøgere til Danmarks største uddannelse - pædagoguddannelsen.

Viborg: Færre unge ønsker at uddanne sig til pædagog. Det samme gør sig gældende for de unges interesse for læreruddannelsen.

Det er den meget korte konklusion, efter at antallet af ansøgere via kvote 2-systemet blev gjort op nogle minutter over middag fredag.

VIA University College udbyder flere uddannelser. De to store er pædagoguddannelsen og sygeplejeuddannelsen.

Særligt pædagoguddannelsen frister markant færre unge. Faldet i antallet af ansøgere, der har søgt pædagoguddannelsen i Viborg som førsteprioritet, er faldet med 26,8 procent fra 123 i 2018 til 90 i 2019.

- Der er tydeligvis et fald i antallet af unge, der ønsker at blive pædagog. Det er svært umiddelbart at komme med en forklaring, men der er da ingen tvivl om, at den megen debat om forholdene i daginstitutionerne smitter af på de unges lyst til uddannelsen, siger uddannelsesleder på VIA i Viborg, Poul Smed Folmersen og føjer til:

- Nu ved vi jo ikke, hvordan det kommer til at se ud efter den 1. juli, hvor der er sidste frist for at søge via kvote 1. Vi er kede af, at vi måske skal optage færre via kvote 2, for disse ansøgere kommer med andre baggrunde, som der er brug for.

Samtlige pædagoguddannelser under VIA's hat kan notere tilbagegang i antallet af ansøgere, men det største fald er i Viborg skarp forfulgt af uddannelsen i Randers.

Skive - købt eller solgt?

Det har i efterhånden en del år nu og da været diskuteret, om der stadig skal være en læreruddannelse i Skive.

I de år, hvor antallet af ansøgere har været faldende, er debatten blusset op, og man må på baggrund af dette års ansøgningstal forvente, at denne debat begynder igen.

I hvert fald har blot 29 unge (eller ældre for den sags skyld) søgt uddannelsen i Skive som førsteprioritet. Det er et fald på hele 42 procent. Der er også fald på andre læreruddannelser i regionen, men slet ikke så meget som i Skive.

Billedet af sygeplejeuddannelsen er en smule mere broget. Skolerne i Silkeborg, Holstebro og Aarhus har modtaget flere ansøgninger, mens skolen i Viborg har modtaget færre. 14,4 procent færre har valgt skolen i Viborg som førsteprioritet i forhold til 2018, men der er dog indkommet 386 ansøgninger - flere end der er plads til.

The Animation Workshop har modtaget næsten 450 ansøgninger, men det er svært at afgøre, om færre eller flere har søgt ind i år. Det skyldes, at uddannelsen graphic storytelling ikke blev udbudt i 2018.

141 har søgt ind på denne uddannelse i år. 298 vil gerne optages på animations-uddannelsen - 30 færre end 2018.

Flere til Dania

Erhvervsakademi Dania, der har en stribe uddannelser af lidt kortere varighed, har i år oplevet en stigning i antallet af ansøgninger.

Dania har fået 25 procent flere førsteprioritets-ansøgninger end sidste år. Fra 64 til 80 ansøgere.

Det er især de teknologiske uddannelser, der er gået frem. Blandt andet går det fremad for uddannelserne til it-teknolog og autoteknolog.

- Det er skønt, at der er så mange unge mennesker, der har fået øje på Erhvervsakademi Dania og valgt at søge ind på en af vores videregående uddannelser. De har ikke bare set os, men også at vi har et tæt samarbejde med erhvervslivet, siger campuschef Kirsten Lund.

Færre ser en fremtid med 'børnearbejde'

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce