Fattet skoleleder tager bombetrussel med sindsro

Bombetruslen på Overlund Skole gav ikke megen uro hos skoleleder Peter Rasmussen. Arkivfoto

Fattet skoleleder tager bombetrussel med sindsro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolelederen på Overlund Skole tager gårsdagens bombetrussel ganske roligt.

Viborg: Onsdagens bombetrussel på Overlund Skole gav hverken politiet eller skolen sved på panden.

Over Skoleintra gik en besked rundt, hvor der blev truet med at sprænge skolen i luften, men det viste sig at være falsk alarm. Skoleleder Peter Rasmussen fortæller, at man inden, politiet blev tilkaldt, havde kategoriseret truslen som drengestreger.

- Sproget var noget ubehjælpsomt og passede til en elev på omkring 12 år, fortæller Peter Rasmussen.

Skolelederen forsøgte at ringe den tilknyttede SSP-betjent op, men i samme ombæring, som Peter Rasmussen lagde røret på, mødte to efterforskere fra lokalpolitiet i Viborg op på skolen. I fællesskab fik man fundet frem til truslens afsender, som viste sig at være en gruppe elever fra en anden skole. Det markerede enden for Overlund Skoles rolle i sagen.

- Vi ser sagen som værende afsluttet for os, da det er elever fra en anden skole, det drejer sig om, siger skolelederen.

Danner i IT

Årsagen til, at elever fra en anden skole kunne skrive på Overlund Skoles Skoleintra, er, at en elev fra Overlund var kommet til at give sine login-oplysninger videre.

- Den pågældende elev får et nyt login, og så regner vi med, at det ikke sker igen, siger Peter Rasmussen.

Fremadrettet kommer der ikke til at ske noget for at forhindre falske trusler på skolen - det fortæller man allerede eleverne løbende.

- Vi har løbende forløb med eleverne om dannelse indenfor it. Så vi tager fat i, hvad der er godt og dårligt at gøre på nettet - for eksempel i forhold til at dele billeder, siger Peter Rasmussen.

Skolechefen i Viborg Kommune, Chris Rævsgaard Hansen, fortæller ligeledes, at det er op til den anden unavngivne skole at tage op, hvad der skal ske for de pågældende elever, som har sendt beskeden på Skoleintra.

Fattet skoleleder tager bombetrussel med sindsro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce