Fem gode råd: Sådan holder du boligen kølig i varmen

Det kræver sit at holde boligen kølig i disse uger, hvor varmen har lagt sig som et uldtæppe over Fyn og resten af Danmark. FOTO: Colourbox

Fem gode råd: Sådan holder du boligen kølig i varmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det varme sommervejr bliver bare ved og ved. Der er dog ting, du selv kan gøre for at holde varmen for døren. Her er fem anbefalinger fra Bolius, Boligejernes Videnscenter.

  • Køb gardiner. Sørg for at alle dine vinduer har gardiner, der er rullet ned i løbet af dagen. Men lad være med at købe sorte gardiner, da sort tiltrækker varme.

  • Hold solen ude. Hvis det er muligt på din bolig, så installér en markise udenfor, der kan holde solen væk fra vinduerne. Du kan også sætte skodder for dine vinduer, selvom det ikke er meget brugt længere. På længere sigt kan det være en idé at sørge for øget vegetation rundt om huset, så alle vinduer ikke er blotlagt.

  • Luft ud, men først om aftenen. Hvis man holder vinduerne åbne i løbet af dagen, risikerer man at komme hjem til et hus, der er endnu varmere end udenfor. Derfor bør man holde vinduerne lukket (eller på klem) i løbet af dagen og først lufte ud, når solen ikke længere bager ind af vinduerne. Så skal alle vinduerne til gengæld på vid gab, så man kan få skiftet luften godt ud og skabe masser af gennemtræk.

  • Ventilér. Ventilatorer og loftsvifter køler ikke rummet ned, men giver en øget cirkulation og dermed en følelse af mere kulde. Køb eventuelt bare en lille ventilator, som du kan flytte rundt i rummet, alt afhængig af, hvor du befinder dig henne.

  • Køb en varmepumpe eller airconditionanlæg. Er det fortsat helt ulideligt varmt i din bolig, kan det give mening at investere i eldrevne køleanlæg, enten i form af decideret airconditionudstyr eller en varmepumpe, der kan varme indendørsluften op om vinteren og køle den af om sommeren. Moderne airconditionanlæg er ikke nødvendigvis særlig store eller for den sags skyld støjende. Til gengæld er de kostbare i drift.

Fem gode råd: Sådan holder du boligen kølig i varmen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce