Flere køber for første gang: Går efter hus til under to millioner kroner

Der er pænt gang i hussalget i Viborg. Arkivfoto

Flere køber for første gang: Går efter hus til under to millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udbuddet af huse til salg er blevet mindre, for flere købere - især yngre - slår nu til.

Viborg: Tendenserne fra slutningen af 2017 med godt gang i boligmarkedet i Viborg ser ud til at fortsætte her i begyndelsen af året.

Det bekræfter flere mæglere, selvom de nu ikke vil lægge navn til den nærmest eksplosive udvikling, boligsiden.dk lægger frem ved at sammenligne salget i millioner kroner i februar 2013 med salget i februar 2018.

Her er der i Viborg solgt boliger for henholdsvis 38 og 88 millioner kroner - altså en stigning på godt 130 procent på fem år.

- Det er ikke rimeligt at sammenligne tal for de to måneder. I 2013 var vi ikke kommet ud af krisen endnu, og det er i det hele taget ikke rimeligt at sammenligne to enkelte måneder, for der kan være store udsving fra måned til måned. Men når det er sagt, kan vi da bekræfte, at det går godt. Der er en meget positiv ånd på boligmarkedet, og man kan få solgt sit hus til ganske fornuftige priser på nuværende tidspunkt, siger Søren Helm fra Nybolig Viborg.

Ifølge ham bekræfter udbuddet af boliger til salg, at der er godt gang i markedet.

- Efterspørgslen er større end længe, og det bekræfter tallene. Der er færre boliger på markedet nu end for blot få måneder siden, siger han.

Førstegangskøbere

Også hos EDC Poul Erik Bech, Viborg, ser man klare tegn på, at der er flere købere på markedet.

- Ja, det er der ikke tvivl om. Vi oplever hos os især, at der er kommet flere førstegangskøbere på markedet. De går typisk efter huse i Viborg til under to millioner kroner, men det betyder også, at sælgerne af dem "køber opad", så også de lidt dyrere huse er blevet nemmere at sælge, siger Jan Rind Andersen fra EDC Poul Erik Bech, Viborg.

Han synes også, at der er en tendens til, at der er kommet flere købere udefra.

- Der er helt klart blevet en større interesse for at bosætte sig i Viborg, og vi har da haft flere pendlere, der har besluttet sig for at slå sig ned i byen. De giver typisk forklaringen, at de har fundet ud af, at Viborg er en by, man har lyst til at slå sig ned i kombineret med, at de er trætte af, at det er bøvlet at komme ind i byen i myldretiden, siger Jan Rind Andersen.

Flere køber for første gang: Går efter hus til under to millioner kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce