Flere skal bære udviklingen af Viborg by

Tina Bach lagde op til at samarbejde om et fælles sekretariat med turistforeningen VisitViborg og Viborgegnens Erhvervsråd.

Flere skal bære udviklingen af Viborg by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Viborg Handels formand vil have ejendomsbesiddere og andre med til at trække i Viborg by.

Viborg: Hvis Viborg by skal bevæge sig fra godt til fantastisk, så er det ikke nok, at Viborg Handel trækker med økonomi og initiativer. Flere skal spændes for vognen, og det gælder ejendomsbesiddere og andre, som vil nyde godt af en levende bymidte.

Det sagde formanden for Viborg Handel, Tina Bach, i sin beretning på generalforsamlingen i formiddag. Hun lagde op til forandringer, både på de indre og de ydre linjer.

- Vi er af den opfattelse, at det er tid til et mere forpligtende samarbejde mellem os som forretningsdrivende, Viborg Kommune, ejendomsbesiddere, og øvrige aktører, for alle har en stor interesse i, at vi skaber udvikling i vores by, sagde Tina Bach.

- I fremtidens handelsliv skal der særlige oplevelser til, hvis kunden skal bevæge sig mod de fysiske butikker, sagde Tina Bach.

Hun mener, at en samarbejdende by kan udvikle midtbyen, skabe vækst og flere arbejdspladser, tiltrække arbejdskraft, styrke bosætning og trække turister til.

Julemarkedet med det overdækkede Nytorv var en stor succes for Viborg Handel.
Julemarkedet med det overdækkede Nytorv var en stor succes for Viborg Handel.

Fælles sekretariat

Viborg Handel indgør i drøftelser om et fælles sekretariat for Viborg Handel, Visit Viborg og Viborgegnens Erhvervsråd, og Viborg Kommune har været med i arbejdet. På generalforsamlingen fortalte kulturdirektør Lars Stentoft om tankerne.

- Den samlede detailhandel vil få flere muskler og flere strenge at spille på. Jeg tror på, at det samarbejde og koordination med Viborg Kommune på kort tid vil give gode og synlige resultater med flere kunder i vores butikker og oplevelsessteder, sagde Tina Bach.

- Kunderne skal til byen, have frisk luft og få røde kinder og være sociale og møde venner og bekendte i byen, sagde Tina Bach.

Julemarked

Formanden fremhævede julemarkedet på Nytorv som et initiativ sammen med kommune, Viborg Innovation Fond og ejendomsbesiddere ved Nytorv. Julemarkedet har givet midtbyen et kæmpe løft.

- Viborgenserne tog den nye jul med storm, for sikke en opbakning - og sikke en masse positiv omtale, delinger på sociale medier og branding af vores smukke by! Det er guld værd! konstaterede Tina Bach, der kunne fortælle om besøgende fra Aarhus, Kolding, Nordjylland, Ringkøbing og andre byer.

Gæsterne valgte at besøge både caféer og restauranter.

- Vi har fået mange tilbagemeldinger fra forretningsdrivende om indekstal, som afspejler, at vi virkelig fik skabt en attraktion, der var værd at køre efter.

Tina Bach sagde, at der i kataloget er masser af nye ideer og planer for byen, og at hun håber, de kan blive realiseret i kraft af den styrke, der ligger i de nye samarbejder.

Mange aktiviteter

Viborg Handel har været med i mange aktiviteter i det forløbne år.

Det gælder blandt andet de nye torvedage, Smag på Nytorv, Radio Viborg Open Air, Sommerjazz hos 12 forskellige restauranter, Viborg Blues, Open by Night, kunstudstilling i gaderne med Jens Galschiøts skulpturer, konfirmandmesse og Folkebladstoget.

Foreningen har også succes med gavekort, som har givet en omsætning på otte millioner kroner. Det er cirka dobbelt så meget som tilsvarende kort i Silkeborg og Herning.

Flere skal bære udviklingen af Viborg by

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce