Flere skoler skal have tolærer-ordning

Står det til de konservative, skal endnu flere skoler afkorte skoledagen og indføre tolærer-ordninger.Arkivfoto: Morten Pedersen

Flere skoler skal have tolærer-ordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De konservative vil i budgetforhandlingerne have sat ekstra fem millioner kroner af til såkaldte tolærer-ordninger, som kan gøre skoledagen kortere for eleverne.

Viborg: Hvis man har to lærere i klassen, kan man afkorte skoledagen, fordi man så kan droppe den såkaldte understøttende undervisning, der var en del af den skolereform, som Folketinget besluttede i 2013.

I dag har man indført tolærer-ordninger på enkelte af de 26 kommunale skoler i Viborg, men står det til de konservative, skal endnu flere skoler kunne gøre brug af den mulighed fra næste år.

Når budgetforhandlingerne for alvor går i gang efter sommerferien, stiller den konservative byrådsgruppe på syv medlemmer med et forslag om, at der skal øremærkes ekstra fem millioner kroner til tolærer-ordninger på skolerne i 2019 og årene fremover.

På alle skoler

Partiets forhenværende gruppeformand, Stine Damborg, der nu er formand for klima- og miljøudvalget og medlem af børne- og ungdomsudvalget, har ved en tidligere fastslået, at det er de konservatives mål, at man indfører tolærerordninger på alle kommunens skoler - og afskaffer de lange skoledage med den såkaldte understøttende undervisning, som typisk ligger i ydertimerne.

Om fem millioner kroner ekstra rækker til det, tør den konservative gruppeformand, Torsten Nielsen, ikke umiddelbart komme med et bud på.

- Vi må kunne nå langt med fem millioner, for oven i det kan lægges de penge, som skolerne sparer på understøttende undervisning, siger den tidligere borgmester.

Formanden for børne- og ungdomsudvalget, Per Møller Jensen, (S), siger, at han generelt er åben over for at drøfte forslag, der kan udbygge servicen både på skole- og dagtilbudsområdet.

Han tilføjer, at der er omkring 30 millioner kroner ekstra til serviceforbedringer til næste år, men at det beløb skal række til både børn, skoler, handicappede og ældre.

Nej til lavere skat

Især dagtilbud og ældreområdet har brug for flere penge, fordi der er flere børn, som skal passes og flere ældre, der får brug for hjælp, mens der bliver færre børn i skolealderen.

- I budgetmaterialet opererer vi med en generel reduktion af den kommunale service på 11,5 millioner kroner, og det betyder, at børne- og ungdomsområdet står til at miste fem millioner kroner, siger Per Møller Jensen.

- Jeg hælder personligt til at tilgodese dagtilbudsområdet, hvor der de kommende år kommer flere børn. Men er pengene til stede, er jeg ikke afvisende over for forslaget om at sætte ekstra penge af til tolærerordninger, føjer formanden for børne- og ungdomsudvalget til.

- Og så noterer jeg mig, at den konservative gruppeformand ønsker at sænke skatten. Det bidrager ikke til flere penge til velfærd, så det medvirker vi ikke til fra socialdemokratisk side, siger Per Møller Jensen.

Flere skoler skal have tolærer-ordning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce