Flere vil arbejde med mink

Ni unge har uddannet sig som landmænd med minavl som speciale.

Flere vil arbejde med mink

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Asmildkloster Landbrugsskole har udklækket ni unge, der har specialiseret sig i at arbejde med minkavl.

Viborg: Pelsdyravl er en branche under pres i visse dele af Europa. For få uger siden besluttede Norge helt at forbyde al pelsdyravl. Samme beslutning blev truffet i Tyskland og Tjekkiet sidste år.

I Danmark blev rævefarme forbudt for nogle år siden, men mink avles stadig, og farmene har behov for arbejdskraft, der ved noget om tingene.

På Asmildkloster Landsbrugsskole er der netop uddannet et hold på ni unge, der har specialiseret sig i netop minkavl. Det største hold med dette speciale nogen sinde.

- Det er en stor glæde at følge udviklingen i uddannelsen af elever med speciale i mink. De danske minkavlere er blandt verdens dygtigste, og organiseringen af produktion, avl og afsætning er af stor kvalitet. Det er flere unge ved at opdage, og interessen for de små husdyr er vakt hos flere end nogen sinde. Nu er det med at fortsætte succesen og medvirke til, at endnu flere får vakt interesse og motivation for minkavl, således at dansk pelsdyrproduktion kan bevare og sikre sig kompetente medarbejdere i hele værdikæden, siger Lars Møgelbjerg Andersen, forstander på Asmildkloster Landbrugsskole.

Ved årtusindeskiftet mente mange, at et kursus i minkavl og så ellers lysten til at gøre en indsats var tilstrækkelig.

I de seneste år er det blevet anerkendt, at arbejdet med minkavl, med den kvalitet som Danmark kan præstere år efter år, kræver mere end et kursus og noget "virkelyst". Det kræver en solid uddannelse og løbende efteruddannelse at sikre niveau og fortsat udvikling. Det fokus, der er på miljø, bæredygtighed, dyrevelfærd og lønsom virksomhedsdrift, ofte med side-business ved siden af minkavlen, gør at en solid grunduddannelse er et must for fremtidens minkavlere.

Flere vil arbejde med mink

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce