Første af sin slags: Eksamensprojekt blev til egen virksomhed

Stig Ladefoged kan melde om alt optaget til sit næste arrangement om plantebaseret kost, som foregår den 7. marts hos Viborg Street Food. Arkivfoto: Morten Pedersen

Første af sin slags: Eksamensprojekt blev til egen virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For første gang har en studerende på sygeplejerskeuddannelsen i Viborg afleveret en afsluttende opgave, som blev starten på hans egen virksomhed.

Viborg: Mange eksamensprojekter ender i en skrivebordsskuffe, hvor de oftest bliver både gemt og glemt.

Men for 25-årige Stig Ladefoged, der i januar afsluttede sin eksamen på sygeplejestudiet i Viborg, blev hans afsluttende bachelorprojekt afsættet til, at han nu har etableret sin egen iværksættervirksomhed: "Den plantebaserede sygeplejerske", hvor han tilbyder livsstilsforløb og sundhedstjek.

- Det er første gang, at en studerende på VIAs sygeplejerskeuddannelse har afleveret en bacheloropgave i form af et virksomhedsprojekt med fokus på udvikling af en virksomhed. Som vejleder synes jeg, det har været fantastisk at følge hans projekt. Men det gav ekstra udfordringer i forhold til kriterierne for eksamen, siger Malene Alstrup fra VIA.

- Når et bachelorprojekt på uddannelsen er så iværksætterorienteret, risikerer en studerende at skulle gå til eksamen i dobbelt så meget som de andre studerende, hvis ikke vi ændrer på kravene til indholdet. Samtidig er det vigtigt at sikre, at den studerendes uddannelse er præcis lige så kvalificeret som andre sygeplejerskers, føjer vejlederen til.

Midt i januar åbnede Stig Ladefoged sin nye hjemmeside med et telefonnummer til virksomheden, og de første opgaver lå klar til ham en uges tid senere.

I Australien

Sidste år var han på studieophold i Australien for at lære mere om plantebaseret kosts indvirkning på helbred og velbefindende, og det blev sidste efterår fulgt op af et projekt, hvor 13 borgere med enten diabetes eller hjerte-/karsygdomme i tre uger skulle leve af plantebaseret kost.

For hovedparten af deltagerne førte det til lavere kolesteroltal, et fald i blodtrykket, vægttab og bedre søvn.

Resultaterne af det projekt har været et af omdrejningspunkterne i hans bacheloropgave.

Malene Alstrup beskriver Stig Ladefoged som en meget innovativ studerende, der har arbejdet meget målrettet under sit studie. Hun understreger, at man ikke behøver at tage ekstra uddannelser for at aflevere et bachelorprojekt inden for entreprenørskab.

- Man kan sagtens aflevere et virksomhedsprojekt uden at være i praktik i udlandet og påtage sig ekstra arbejde. Det, som er helt centralt, er at få den gode idé og have modet til at gå videre med den, siger vejlederen.

Første af sin slags: Eksamensprojekt blev til egen virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce