Folkeoplysningens Hus har fundet rammerne

Et møde for to måneder siden afslørede en stor interesse for et folkeoplysningens hus i Viborg. Nu skrider planlægningen hastigt frem.

Folkeoplysningens Hus har fundet rammerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejendommen på hjørnet af Gl. Skivevej og Indre Ringvej skal huse et nyt Folkeoplysningens Hus.

Viborg: Flere håndfulde foreninger forærer sig selv en fin julegave om et års tid.

Falder alle brikker på plads, vil de nemlig flytte sammen, når 2019 bliver til 2020.

Fritidsrådet, der blev født i det tidlige forår, begyndte som noget af det første at afsøge behovet for et Folkeoplysningens Hus i Viborg.

Tanken var, at mange små foreninger og forbund kunne drage nytte af en fælles adresse og dermed et større samlingspunkt under overskriften "sammen står vi stærkt".

Et møde i efteråret afslørede, at der fra disse små foreninger og forbund faktisk var ret stor interesse for ideen, som der siden er arbejdet videre med.

Summe af liv

Flere brikker er allerede faldet på plads siden dette møde. Der er nedsat en arbejdsgruppe, der skal stå for det videre arbejde, og endelig er der også fundet et hus til formålet.

Huset står på hjørnet af Gl. Skivevej og Indre Ringvej, og er allerede nu hjemsted for LOF Viborg, men der er plads til flere og mere under samme tag.

- Nu skal arbejdsgruppen arbejde mere i dybden med, hvad de interesserede foreninger og forbund har behov for, når det gælder antallet af timer om ugen og pladsen, siger formanden for fritidsrådet Daniel Andersen.

Planen er indtil videre, at der skal dannes en selvejende institution, der bliver ansvarlig for den daglige drift af huset. Fritidsrådet håber, at Viborg Kommune vil indgå en aftale om en form for garanti, således at korthuset ikke vælter, hvis en eller flere foreninger pludselig melder sig ud af fællesskabet.

Daniel Andersen oplyser, at interessen for huset har været overraskende positiv, og at mange foreninger og forbund ser klare fordele ved at samle sig med andre.

Drømmen er, at et Folkeoplysningens Hus skal summe af liv fra morgen til sen aften i en sådan grad, at der også bliver basis for at drive en café, hvor man kan samles både før og efter den aktivitet, man egentlig kommer for.

Folkeoplysningens Hus har fundet rammerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce