Folkeoplysningsudvalget var i gavehumør på falderebet

Folkeoplysningsudvalget har sat 300.000 kroner ind på kontoen til de udendørs aktiviteter. Som her ved Søndermølle. Arkivfoto

Folkeoplysningsudvalget var i gavehumør på falderebet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Penge til e-sport, udendørs aktiviteter og handicaphjælpere.

Viborg: Viborg Idrætsråds forsøg med e-sport fik ikke bare de indstillede 50.000 kroner, men alle de ønskede 75.000 kroner, da folkeoplysningsudvalget havde et muligt tilskud på dagsordenen.

Desuden fik Sahl Kultur- og Idrætsforening 48.000 kroner til e-sport. Dog på den betingelse, at foreningen investerer alle de budgetterede 150.000 kroner i 10 spillestationer.

- E-sporten vinder frem, og jeg ved, at endnu flere initiativer kan være på vej. Med de bevilgede penge støtter vi to måder at tilbyde sporten på. Desuden tilgodeser vi et yderområde i kommunen. Under alle omstændigheder er det vigtigt at gøre e-sporten til en del af foreningslivet, siger Marius Kristensen, formand for folkeoplysningsudvalget.

Udendørs problemer

På sit måske allersidste møde støttede udvalget også en anden sportssektor, der vinder frem: outdoor. Aktuelt har Viborg Trail Arena søgt om tilskud. Viborg Trail Arena står bag ringen af mountainbike-spor og efterlyser en model for, hvordan driften kan hænge sammen. Foreningen har akutte pengeproblemer og har fyret sine ansatte.

- Vi reserverer 300.000 kroner til et forsøg med en model for outdoorområdet - og altså ikke kun til Viborg Trail Arena. De udendørs aktiviteter er en vigtig del af kommunens nye idrætspolitik. Andre penge kan komme fra kulturudvalget, der har fire gange 500.000 kroner til idrætspolitikken, siger Marius Kristensen.

Også idrætsforeninger, der skaber aktiviteter for handicappede, havde glæde af gavehumøret. Udvalget forhøjede tilskuddet til handicaphjælperne, så 2018-puljen er på 257.600 kroner. Hver hjælper kan dog højst få et tilskud på 5700 skattefrie kroner om året - Skats maksimum. Marius Kristensen understreger, at tilskuddet er til selve aktiviteten - altså ikke til hjælp med transport.

Det nuværende folkeoplysningsudvalg når muligvis at holde yderligere et møde, men ellers er det i princippet slut. Et muligt møde er berammet til den 7. februar.

Det nye byråd skal finde ud af, om kommunen fortsat skal have et sådant udvalg med repræsentanter for foreningslivet og det politiske liv. Loven siger, at en kommune som et minimum skal have et høringsudvalg - men ikke nødvendigvis et udvalg, der aktivt kan gå ind med støtte.

Folkeoplysningsudvalget var i gavehumør på falderebet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce