Folkeuniversitetet skal endnu mere ud blandt folk

I to trin skal Niels Kiil efter planen overtage den ledende rolle i Viborg Folkeuniversitet. Arkivfoto

Folkeuniversitetet skal endnu mere ud blandt folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den kommende leder af Viborg Folkeuniversitet lægger op til et endnu bredere samarbejde med de kulturelle foreninger.

Viborg: Niels Kiil, tidligere administrationschef ved Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet i Foulum, skal fremover stå i spidsen for Viborg Folkeuniversitet. Ved et møde om folkeuniversitetets fremtid kunne Haakon Brandt som den afgående frontfigur præsentere en efterfølger.

Gennem 28 år har Haakon Brandt været formand for Viborg Folkeuniversitet, og siden 2009 har han også haft rollen som ulønnet forretningsfører. Formelt overtager Niels Kiil formandsposten ved årsmødet den 7. maj, og ved udgangen af juli skal han efter planen overtage rollen som ulønnet forretningsfører.

Den kommende leder har mange lovord om Haakon Brandts indsats. Meget har hvilet på én mands skuldre.

- Jeg lægger op til, at vi i endnu højere grad samarbejder med foreningerne og får oprettet nogle undergrupper. Vi er ikke konkurrenter og kan med fordel udvikle de fælles interesser. Via spørgeskemaer lodder vi interessen for at yde en indsats, siger Niels Kiil.

To må der til

Til maj fylder Haakon Brandt 80 år, og han fandt tiden inde. I alle årene har han haft en god støtte i hustruen Gerda Brandt.

Tilsvarende er det planen, at Birgitte Kiil skal træde til som ny "medhjælpende hustru". Birgitte Kiil er jurist og har mange års erfaring i statsforvaltningen. Parret bor i Overlund.

Haakon Brandt har også gjort meget ud af kulturrejser. Desuden har hans ugelange sommerseminar været Viborg Folkeuniversitets flagskib. Niels Kiil kan endnu ikke sige, hvordan det går med den del af virksomheden. Selv siger Haakon Brandt:

- Sommerseminaret var ved at have overlevet sig selv i den hidtidige form med fast overnatning på Asmildkloster Landbrugsskole. En mulig løsning er, at vi kan holde en serie foredrag og henvise gæster udefra til overnatning. Sådan fungerer det på Ærø.

Desuden går han så småt og pusler med en grundtvigtur til september, så helt ude er han ikke.

Ét ligger fast. Indtil 2020 bevarer Viborg Folkeuniversitet sin tilknytning til Folkeuniversitets Komitéstyrelse, der har base på Skærum Mølle ved Vemb i det vestjyske.

Folkeuniversitetet skal endnu mere ud blandt folk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce