Forening vil have justitsminister på banen i pædofilisager

Direktør for Kvisten, Lisbeth Høstgaard Møller, er uforstående over for, at pædofile ikke mister retten til samvær og forældremyndighed. Arkivfoto: Morten Dueholm

Forening vil have justitsminister på banen i pædofilisager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hos Kvisten yder man hjælp til ofre for seksuelle overgreb, og her forstår man ikke, hvordan pædofilidømte kan have forældremyndighed og ret til samvær efter endt afsoning.

Viborg: - I Kvisten er vi rystede over, at det kan finde sted i Danmark. Rystede - men desværre ikke overraskede, for det er langt fra første gang, vi hører om den type historier.

Sådan siger Lisbeth Høstgaard Møller i en pressemeddelelse, som foreningen Kvisten har sendt ud på baggrund af de historier, Viborg Stifts Folkeblad bragte i lørdags.

Her fortalte en 21-årig kvinde og hendes mor deres historie. Den 21-årige kvinde er blevet misbrugt af sin tidligere stedfar, og det plager både hende og moren, at den dømte mand om lidt forlader sin fængselscelle og derefter skal ud og være far for sin biologiske 16-årige datter.

Direktør Lisbeth Høstgaard Møller og Kvisten har fået tildelt blandt andet Tine Bryld-prisen for sit arbejde med ofre for seksuelle overgreb, og den frivillige forening har da også netop den 21-årige "Sarah", som lørdag fortalte sin historie i folkebladet, i terapi.

- Ligesom rigtig mange andre ofre for seksuelle overgreb, pædofili og incest har Sarah adskillige senfølger, som hæmmer hendes hverdag. Senfølger som: angst, søvnproblemer, social fobi, problemer med relationer og problemer med egen krop, skriver Kvisten i sin pressemeddelelse.

Direktør for Kvisten, Lisbeth Høstgaard Møller, har en klar holdning til sagen:

- Det er utroligt krænkende for retsbevidstheden, når vi gang på gang oplever, at ofrene i sager om seksuelle overgreb mod børn, bliver fastholdt i offerrollen, fordi deres krænker enten aldrig bliver straffet eller ubesværede kan fortsætte deres tilværelse efter en fængselsstraf.

- Vi er tilfredse med, at dømte pædofile ikke har lov til at arbejde med børn, men bør vi ikke også gøre alt, hvad vi kan som samfund, for at sikre de pædofiles egne børn mod eventuelle overgreb? Bør vi ikke også som samfund kunne kræve, at en dømt pædofil får behandling for sin pædofili?

Lisbeth Høstgaard Møller fortæller videre, at hun har tænkt sig at kontakte justitsminister Søren Pape Poulsen (K) om sagen.

Forening vil have justitsminister på banen i pædofilisager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce