Formand vil lægge låg på skoleuro

STU - her i forbindelse med sin årlige markedsdag - skal tilbage på rette spor, siger formand Elo Nielsen. Arkivfoto: Morten Dueholm

Formand vil lægge låg på skoleuro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De ansatte på STU skal tro på, at det denne gang er sandt, når man siger, at skolen får "en ny begyndelse". Det siger formand Elo Nielsen efter endnu et kaotisk år.

Viborg: De tilbageværende ansatte på STU skal turde tro på, at det denne gang bliver "a new beginning".

Det siger Elo Nielsen (SF), formand for uddannelsen for handicappede unge, som i år har haft endnu et kaotisk år - kulminerende med, at man for nu to uger siden sagde farvel til skoleleder Søren Hedemann.

En beslutning, som kaldes en "gensidig aftale," men som ligner en regulær fyring. En fyring, som hverken medarbejdere eller offentligheden har fået nogen begrundelse for.

Søren Hedemann blev af mange set som en både værdsat, dygtig og behagelig leder - og det kom som et chok for alle på skolen, da han pludselig pakkede sine ting og kørte hjem forrige mandag.

Beslutningen blev mødt med chok og overraskelse blandt medarbejderne, og også i bestyrelsen har der været opstand over afskeden. På et ekstraordinært møde i går blev medlemmerne af bestyrelsen under tavshedspligt informeret om baggrunden for fyringen.

SF'eren Elo Nielsen tror og håber, at STU igen kan få en ny begyndelse. Arkivfoto: Morten Pedersen
SF'eren Elo Nielsen tror og håber, at STU igen kan få en ny begyndelse. Arkivfoto: Morten Pedersen

Fungerede ikke

Efter mødet sagde Elo Nielsen til folkebladet, at det nu var tid til at se fremad.

- Bestyrelsen har fået en orientering, og vi havde en ordentlig og grundig samtale om, hvad der er sket. Nu ved de øvrige medlemmer af bestyrelsen, hvad der ligger til grund for beslutningen, og det har de taget til efterretning og anerkendt, siger han.

Selvom baggrunden for afskeden fortsat holdes hemmelig, så siger Elo Nielsen dog, at Søren Hedemann "jo ikke har gjort noget ulovligt eller lignende. Tingene har bare ikke fungeret tilfredsstillende, og derfor måtte man finde en anden vej".

- Og når tingene ikke kører, som de skal, så handler man, tilføjer Elo Nielsen.

Rette spor

Som nævnt flere gange i avisens spalter er STU i år blevet lagt ind under beskæftigelsesområdet, hvor man før var en handicapinstitution.

Det har ændret den måde, man skal arbejde på. Samtidig er man blevet beskåret med ni mand.

Det er ellers kun halvandet år siden, at man langt om længe flyttede adresse og dermed tog hul på "det nye STU" - men nu er det altså "det nye STU" forfra.

Jette Fabian, stedfortræder hos Jobigen, er konstitueret som skoleleder i seks måneder. Hun er dermed nummer fire på fire år. STU-lærernes tillidsmand Anne Halkjær Johnson påpegede i går i folkebladet, at det kan være svært at se fremad, når man ved, at ens leder kun er der midlertidigt, før en ny skal sætte sig i stolen.

Men Elo Nielsen håber altså, at man nu kan lægge låg på uroen.

- Nu skal skolen tilbage på rette spor igen. Skolen har haft forskellige bygninger og har været igennem megen turbulens i de otte år, den har eksisteret. Nu skal vi have en ny start sammen med medarbejderne, siger formanden.

Men kan du forstå, at det kan være svært at tro på, at det denne gang bliver bedre?

- Ja, men det er en ledelsesopgave at få dem til at tro på det - og medarbejderne er jo også med på, at tingene skal køre.

Formand vil lægge låg på skoleuro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce