Fra pålidelig kilde...

Foto: Niels Peter Tornbjerg

Fra pålidelig kilde...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var en af disse dejlige sommerdage, som vi allerede har haft så mange af i indeværende år. Ja, den var så smilende og solbeskinnet, at himlens fugle måtte knibe det ene øje i for al denne gavmildhed. Men det var ikke bare en god dag; for det var også dagen, hvor min bedre halvdel - der altid har været en fordel - og undertegnede havde bestemt os for en morgenvandring i periferien af vort lokalområde.

Målet med vandringen var at aflægge et kildevæld et besøg i en stor og mangfoldig natur, der appellerer bredt til både dyr, fugle og tidlige morgenvandrere med kaffe og forventninger i rygsækken. Oplysningen om kildevældet havde vi i øvrigt modtaget fra en anden pålidelig kilde, så vi havde derfor gjort os store forhåbninger med hensyn til turens udfald.

Og efter at have entreret et dugvådt krat i den anviste retning, kunne vi pludselig høre lyden af rindende vand. Og stort var øjeblikket, da vi få skridt senere stod ansigt til ansigt med det nævnte væld, der med en rislende lyd slyngede sig gennem dybe slugters hemmeligheder og grønklædte skovbakker.

Disse prægnante aftryk fra istiden, der var bevokset med egetræer, der strakte sine krogede grene mod hinanden som en erkendelse af fællesskabets, givende synergi.

Efter fortjeneste

Midt i al den herlighed løb altså kildens havgående strøm. Et billede af et kredsløb, der besidder en renhed, der tangerer en tankes uskyldighed og kunne have fortjent at være blevet behandlet efter fortjeneste. Men sådan gik det jo desværre ikke helt.

Tænk blot på den måde, vi som menneskehed har forvaltet og behandlet disse fossende vandforekomster, betragtet gennem et generelt og globalt perspektiv. En lang forureningshistorik, som vi kun kender alt for godt, men hvor der nu heldigvis er begyndt at blæse mildere vinde hen over vandene. Også i vort lille land, hvor vi de fleste steder stadigvæk kan drikke rent vand direkte fra vandhanen.

Og imens vi forhåbentligt fortsætter omstillingen til en mere grøn og progressiv forvaltning af vandmiljøet, fortsætter kilden sin boblende færd gennem bakkernes slugter og i ly af grønne siv, gennem bløde enge. Glider forbi gule ranunkler farvet af solen og synger en sang for den tavse beskuer og følget af svirrende buketter af insekter om en fjern fortid på sin søgen mod det hav, hvor den oprindeligt tog sit afsæt.

Og på hjemturen er det så, man kan lade sig lokke af strømmens kølige vand, falde på knæ for tilværelsen og drikke en mundfuld fra jordens indre. Den livgivende strøm, der først finder ro helt derude, hvor alting begyndte for så længe siden med en renhed og pålidelighed af den slags, der altid er en god kilde værdig.

Fra pålidelig kilde...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce