Vi bruger cookies!

viborg-folkeblad.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.viborg-folkeblad.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


Fremgang for Brygger Bauers Grotter

Brygger Bauers Grotter i Sct. Mathias Gade har levet en omtumlet tilværelse for år tilbage med mange skiftende ejere. Nu peger pilen igen i den rigtige retning for det helt særlige spisested. Foto: Jacob Kaas.

Fremgang for Brygger Bauers Grotter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det lokallegendariske spisested Brygger Bauers Grotter havde i en årrække et noget blakket ry. Restauratør Flemming Lynderup kastede for to år siden sin kærlighed på restauranten, der nu stille og roligt bevæger sig mod tidligere tiders storhed.

Viborg: Brygger Bauers Grotter i Sct. Mathias Gade er atter en restaurant med vind i sejlene.

Efter en ret omtumlet periode med skiftende ejere og uvished var det en stor udfordring, som restauratør Flemming Lynderup tog på sig, da han for to år siden overtog restauranten i dybet.

- Det første års tid gik lidt trægt, og jeg var nervøs for, om stedets rygte kunne vendes. Så gik det stille og roligt fremad, og nu går jeg slet ikke med de tanker mere, fortæller Flemming Lynderup, der skabte sit fundament i det lokale restaurationsmiljø med den populære restaurant Café Arthur i Vestergade.

En restaurant han stadig ejer og dels driver, men hovedfokus er på Brygger Bauers Grotter. Her har han fra starten satset på et relativt ukompliceret tapas-koncept flankeret af de store bøffer, som stedet også er kendt for. Det er til dels på grund af, at restauranten ikke har særligt store køkkenfaciliteter.

- Det duer ikke at prøve med gourmet og sådan noget, når maden skal fragtes i elevator fra køkkenet og til restauranten, forklarer Flemming Lynderup, der også godt kan se det sjove i, at der ikke er for eksempel gode danske retter på menuen.

- Vi vil gerne fortælle den gamle historie om Viborg i de her helt særlige og historiske lokaler - og så kommer der spansk tapas. Det er jo lidt spøjst, men gæsterne har taget godt imod det, forklarer Flemming Lynderup.

Og gæsterne har kvitteret. Brygger Bauers Grotter er for første gang nomineret som årets restaurant til Byens Bedste 2017.

- Det er vi rigtig stolte af, siger Flemming Lynderup.

En dyb og ægte Viborg-historie

Det særlige

Brygger Bauers Grotter er et sted, der gør indtryk. De 140 år gamle haller, som i de første mange år var ølbryggeri, kan noget helt særligt. Restauranten blev etableret i 1989.

- Noget af det, som stedet kan, er, at man ikke kan se, om det er lyst eller mørkt udenfor. Mobiltelefonerne virker ikke hernede, og man mister lidt tidsfornemmelsen, og det skaber noget nærvær, som mange sætter stor pris på. Folk hygger sig i hinandens selskab her, forklarer Flemming Lynderup, der er glad for, at han tog springet og udfordringen med Brygger Bauers Grotter op.

- Efter 14 år det samme sted ville jeg gerne prøve noget andet. Og jeg synes, at det her sted var spændende, og det gør jeg stadig. Det her sted kan noget helt særligt, siger Flemming Lynderup.

- Vi har næsten altid fyldt i restauranten fredag og lørdag, mens der så er mere stille onsdag og torsdag. Men jeg kan mærke, at det lige så stille går fremad på de dage også, siger restauratøren.