Gevinstgaranti til frivillige

Mikkel Smed ser frem til igen at afholde Frivilligbørs. Erfaringer fra et lignende, men mindre, arrangement i Bjerringbro i foråret var gode. Arkivfoto: Morten Dueholm

Gevinstgaranti til frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De Frivilliges Hus vil sikre sig, at alle med interesse i frivillighed får noget konkret og brugbart med sig hjem, når man den 29. september holder "frivilligbørs".

Viborg: Nogle mangler et lokale, en bil eller en kopimaskine. Andre mangler et sted at lægge deres energi og fritid eller måske en hjælpende hånd til at få stablet en indsamling på benene.

De Frivilliges Hus på Vesterbrogade huser omkring 130 foreninger, og alle har noget at byde ind med. Ved en såkaldt frivilligbørs, som finder sted på biblioteket på Vesterbrogade den 29. september, vil Mikkel Smed, leder af De Frivilliges Hus, stort set garantere, at alle får noget med sig hjem. I det mindste i form af idéer, et nyt og større netværk og en god oplevelse.

- Vi vil forsøge at gøre det nemt og attraktivt at handle på sit overskud, siger han om arrangementet, som finder sted for anden gang.

Første forsøg blev gjort i april i Bjerringbro, og det var med så gode erfaringer, at man nu skalerer idéen op og inviterer alle, som har en interesse i frivillighed: foreninger, folk som overvejer at blive frivillige, erhvervsliv og offentlige instanser er mere end velkomne. Man behøver ikke allerede at være en del af foreningslivet for at komme med.

- I Bjerringbro blev der indgået over 50 aftaler på kryds og tværs imellem de forskellige parter. Der var hurtigt et stort ønske om at gøre det igen, og det er en god indikator på, at vi har ramt et behov, siger Mikkel Smed.

Katalog til overblikket

Man skal tilmelde sig arrangementet senest på fredag den 15. september. Det sker på Viborg@frivilligeshus.dk.

Tilmeldingsfristen er ikke kun for, at man kan indkøbe forfriskninger nok og sætte rigeligt med borde frem. Tværtimod betyder forhåndstilmeldingen, at de ansatte i De Frivilliges Hus på forhånd kan lave et katalog med alle aktørernes behov og tilbud. På den måde bruges de to timer, frivilligbørsen varer (16-18, red.), effektivt.

- Det her er en mulighed for at dele ud af sit overskud. Vi har mange foreninger, som rådgiver inden for helt specielle områder, og måske kan virksomheder bruge disse foreningers hjælp? Potentialet er stort, når man tænker i samskabende baner, mener Mikkel Smed.

- Vi laver et katalog med behov og tilbud, og desuden sidder vi klar til at lave slutsedler, så man kan indgå konkrete aftaler om, hvem der kontakter hvem, så der bliver handlet på de idéer, der opstår. Alle kommer til at kunne tage noget med sig hjem fra arrangementet, siger Mikkel Smed.

Gevinstgaranti til frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce