Grøn bølge skulle være så godt: Men særligt ét kryds sander til

Bilister må vænne sig til, at det tager et par "omgange", før man kommer over visse lyskryds i myldretiden. Arkivfoto: Morten Dueholm

Grøn bølge skulle være så godt: Men særligt ét kryds sander til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det kan ikke undgås, at der er ekstra ventetid i en del lyskryds i myldretiden.

Viborg: Som pendler til og fra Viborg har man vænnet sig til, at det umiddelbart er blevet meget nemmere at komme ind til Viborg om morgenen - i hvert fald, hvis man kommer fra Århusvej.

Trafikken glider nemmere på både Gl. Århusvej og på Indre Ringvej, hvor den nye grønne bølge i den grad har gjort den nord-syd-gående trafik meget mere flydende. Til gengæld er det så - i hvert fald i myldretiden morgen og eftermiddag - blevet mere besværligt at være en del af den tværgående trafik.

Det ses blandt i krydset Vesterbrogade/Banegårds Allé, hvor der tidligere var en rundkørsel og på vej ud ad Vesterbrogade og Holstebrovej, hvor der kommer to lyskryds lige efter hinanden.

Ikke mindst i krydset Vesterbrogade/Banegårds Allé opstår der nærmest propper om eftermiddagen, og det er ikke uvanligt, at bilister dytter vredt ad hinanden, ligesom det også jævnligt ses, at bilister kører over for rødt lys.

Lyskrydset Vesterbrogade/Banegårds Allé giver ofte anledning til, at blister bliver sure på hinanden, fordi biler
Lyskrydset Vesterbrogade/Banegårds Allé giver ofte anledning til, at blister bliver sure på hinanden, fordi biler "hænger" ude i krydset. Illustration: Viborg Kommune

Find tålmodigheden

Kommunens ansvarlige for krydset Vesterbrogade/Banegårds Allé, Britt Bak Odgaard, fortæller, at man fra kommunal side har stor opmærksomhed på dette og andre kryds, da det helt naturligt har påvirket den tværgående trafik, at man har etableret den grønne bølge på ringevejen.

- I det nævnte kreds er der netop isat nyt system, så det er vi selvfølgelig opmærksom på, og det kan da godt være, at der skal stilles på det, men bilisterne i Viborg må også indstille sig på, at man ikke nødvendigvis kommer over i et kryds, første gang der bliver grønt. Man kan godt skulle vente et par omgange i myldretiden. Så stor og trafiktæt er Viborg simpelthen blevet, at det ikke kan undgås, siger Britt Bak Odgaard.

Hun gør også opmærksom på, at det i et kryds som for eksempel Vesterbrogade/Banegårds Allé er altafgørende, at bilisterne overholder færdselsreglerne, der blandt andet siger, at man ikke må køre ud i et kryds uden at være sikker på at kunne komme helt over.

- Det får jo selv det bedste timede lyssignal til være lige meget, så jeg vil altså godt opfordre til, at man lige husker den regel. Det vil gøre det nemmere for alle, og så må man lige have lidt tålmodighed i myldretiden, siger Britt Bak Odgaard.

Grøn bølge skulle være så godt: Men særligt ét kryds sander til

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce