Gummigranulat i tonsvis forsvinder fra kunstgræsbaner

Kunstgræsbaner er blevet et hit, men der er miljøproblemer med dem.

Gummigranulat i tonsvis forsvinder fra kunstgræsbaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstgræsbanerne i Viborg Kommune har forlænget fodboldsæsonen, men banerne belaster miljøet mere, end godt er.

Viborgegnen: Kunstgræsbaner er mange idrætsforeningers hede drøm. En del foreninger i Viborg Kommune har i løbet af de seneste fire-fem år fået drømmen opfyldt, men det er ikke uden problemer, for der forsvinder årligt over 20 ton gummigranulat fra disse baner, der består af plasticgræs, som bliver "fodret" med gummi, således at de stive kunstige græsstrå kan stå oprejst.

Byrådet besluttede for et års tid siden, at der skulle kigges nærmere på problematikken med henblik på finde en løsning for spredningen af de mange ton gummi, der er alt andet end gavnligt for miljøet. Ikke mindst ønsker politikerne, at nye kunstgræsbaner anlægges med den størst mulige hensyntagen til miljøet - der er nemlig teknologisk sket meget, siden de første baner blev anlagt.

- Vi vil ikke lave et egentligt anlægsstop, men vi vil gerne sikre os, at de baner, der bliver anlagt, tager så meget hensyn til miljøet, som det er muligt, siger borgmester Ulrik Wilbek (V).

Økonomi- og erhvervsudvalget fik på et møde onsdag forelagt en "situationsrapport" om kommunens kunstgræsbaner. De er blevet anlagt i stor stil de senere år - blandt andet i NUGF Viborg, Overlund og Liseborg.

Ved at sammentælle hvor meget gummigranulat, der årligt købes ind, kan man regne sig frem til, hvor meget der forsvinder, og det er så nævnt i indledningen ikke småting.

- Vi ved jo alle, at meget havner hjemme i entreen, når børnene kommer hjem fra fodbold, men der forsvinder også meget ved for eksempel snerydning. I det hele taget ved vi slet ikke, hvordan vi skal løse problemer på de baner, vi allerede har anlagt, men det skal vi have fundet ud af, og det bliver helt sikkert ikke billigt, siger Ulrik Wilbek.

Gummigranulat i tonsvis forsvinder fra kunstgræsbaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce