Historiker fra Viborg ny museumsdirektør

Historikeren Henrik Gjøde Nielsen, Aalborg, der stammer fra Viborg, er udnævnt til direktør og forskningschef på Nordjyllands Kystmuseum. Privatfoto

Historiker fra Viborg ny museumsdirektør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jobnyt: Henrik Gjøde Nielsen, der stammer fra Viborg, er udnævnt til direktør for Nordjyllands Kystmuseum i Frederikshavn. Det oplyser museets bestyrelse i en pressemeddelelse.

58-årige Henrik Gjøde Nielsen har siden 1. januar 2018 været konstitueret i stillingen, som han nu altså er tiltrådt permanent.

Henrik Gjøde Nielsen er ph.d. i historie og har siden 1. februar 2015 været museumsinspektør og souschef ved Nordjyllands Kystmuseum. Han har en lang og indgående erfaring med museumsarbejde i forhold til drift, forskning og formidling.

Formand for kystmuseets bestyrelse, Per Frank Hansen, udtaler:

- Vi har udpeget en direktør, som besidder den solide faglige og ledelsesmæssige erfaring, der er forudsætningen for et veldrevet museum. Kystmuseet har i det forgangne år arbejdet på en ny strategi i samarbejde med Erhvervsservice Nord. Henrik Gjøde Nielsens indsats i den daglige drift og hans engagement i udviklingen af museets forretningsstrategi har overbevist bestyrelsen om, at han er den rette mand på posten.

Henrik Gjøde Nielsen får også titel af forskningschef, og i den sammenhæng har han også masser af erfaring. Blandt andet har han skrevet et stort antal bøger med kulturelt og historisk indhold - blandt andet om besættelsestiden. Herunder lokalhistoriske bøger om Viborg.

Desuden har han virket som redaktør og anmelder, og han har formidlet på alle platforme, fra udstillinger og foredrag over digital formidling til historiske skuespil og gadeteater.

Henrik Gjøde Nielsen siger selv i forbindelse med udnævnelsen:

- Det er med stor glæde og forventning, jeg tiltræder stillingen som direktør og forskningschef ved Kystmuseet. Kombinationen giver mig mulighed for både at stå i spidsen for gennemførelsen af museets nye, dynamiske strategi, og for den intensiverede forskningsindsats, som denne blandt andet medfører.

Historiker fra Viborg ny museumsdirektør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce