Historisk tilbageblik til Open by Night

Sådan så det ud for 50 år siden, da Finn Døssing sammen med konen Bente åbnede herretøjsbutikken i Viborg. Arkivfoto

Historisk tilbageblik til Open by Night

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fredag den 3. maj retter Viborg Handel blikket bagud, når byens butikker holder åbent til klokken 22. Fede, gamle biler, modeshow med 60'er og 70'er tøj og gratis koncert med nogle af de største danske hits fra 80'erne sætter scenen til en festlig aften i Viborg.

Viborg: Fredag den 3. maj er der lagt op til en festlig aften i Viborg. Festen kulminerer klokken 20.00, hvor Tøjeksperten Døssing, Restaurant Kehlet, Under Torvet, Kafe Kjelds, Nytorv 11 og Viborg Handel, præsenterer sangerinderne Anne Dorte Michelsen og Maria Bramsen på scenen på Nytorv. Til den gratis koncert kan man se frem til store 80'er hits som Indianer, Sig du ka' li' mig og Mandagsstævnemøde. Rundt på torvet kan man også se nærmere på de flotte, gamle biler som Alley Cats Car Club og flere andre lokale veteranbilklubber udstiller fra klokken 18.00 til 20.00.

Men det er ikke blot på Nytorv, at der foregår spændende ting til Open by Night. I Vestergade markeres Tøjeksperten Døssings 50 års jubilæum hele dagen. Det starter allerede om formiddagen klokken 10.30, hvor borgmester Ulrik Wilbek holder tale, og der er gratis rundstykker og kaffe fra My Bakery by Doktor og Menu Kaffe. Til at sætte stemningen i gaden har Viborgs nye retrokjolebutik, Kirsten Kytner, arrangeret modeshow med nysyede kjoler med designs fra tiden omkring 1969, hvor Finn og Bente Døssing åbnede deres tøjbutik. Det foregår i Vestergade klokken 17.30 og igen klokken 19.00. Umiddelbart efter det sidste modeshow bliver alle kjolerne sat til salg ved en auktion i Kirsten Kytners butik i St. Sct. Hans Gade.

Klokken 18.00, på pladsen mellem Gravene og Vestergade, kan man opleve Annette Heick på mobilscenen synge en kavalkade af alle de bedste danske melodi grand prix sange igennem tiderne. Scene og sangerinde ankommer til området foran Sparekassen Thy og Kop & Kande cirka tre minutter, inden koncerten starter.

Maria Bramsen og Anne Dorte Michelsen synger på Nytorv til open by night fredag den 3. maj. Pressefoto
Maria Bramsen og Anne Dorte Michelsen synger på Nytorv til open by night fredag den 3. maj. Pressefoto

Fællesspisning, fotos og brandbil

I Sct. Mathias Port fejrer vi det fine nye torv med musik og fællesspisning. Viborg Bryghus, som selvfølgelig leverer det gode lokale øl, stiller langborde op på torvet, og så kan du bestille din mad fra enten Gorms Pizza, Restaurant Palads eller For Enden Af Gaden. Til fællesspisningen sponserer Kultur-Anders, Andelskassen og Viborg Kultur og Idrætsfond den musikalske underholdning i form af det festlige orkester, Rooster Swing, der spiller fra klokken 18.00 til 20.00.

På Hjultorvet har Fotodage Viborg taget opstilling med den store udstilling, "100% Fremmed". Udstillingen er en omrejsende forestilling, hvor der i hver by tilføjes nye portrætter. I den gamle museumsbygning på Hjultorvet har DJ Fotograferne i samarbejde med Viborg Museum arrangeret en udstilling af det bedste som de professionelle fotografer har præsteret. Et dommerpanel har udvalgt 20 fotografier i kategorierne; portræt, reklame, illustration, kunst og journalistik.

På Hjultorvet kan man også møde Midtjysk Brand & Redning, som netop nu søger deltidsbrandfolk. Kom og mød brandfolkene og se den store brandbil.

Historisk tilbageblik til Open by Night

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce