Højteknologisk robot overtager gulv-vasken på sygehuset

Jytte Nissen fra Servicecentret skal fremover holde den store robotgulvvaskemaskine i arbejde. Foto: Hospitalsenhed Midt

Højteknologisk robot overtager gulv-vasken på sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I løbet af foråret overtager en robot arbejdet med at vaske gulve på de mange kvadratmeter gulvarealer på gangene på regionshospitalet. Robotten er for stor til, at den kan bruges på patientstuerne.

Viborg: I samfulde 34 år har rengøringsassistent Jytte Nissen kørt gange op og gange ned på Viborg Sygehus med en gulvvaskemaskine.

Men i løbet af foråret bliver gulvvaskemaskinen pensioneret og erstattet af en højteknologisk robot, der på samme måde som en robot-plæneklipper udfører sit arbejde uden at være berørt af menneskehænder.

Jytte Nissen kan samtidig løse andre serviceopgaver, men hun får til opgave at reagere på de beskeder, som robotten sender, når den er færdig med en arbejdsopgave. Derefter indstiller hun den via en lille computer til at gå i gang med den næste opgave.

- Det er spændende at skulle arbejde med robotten og være med til at indføre en ny og smart teknologi, siger Jytte Nissen.

Hold til højre

Patienter, personale og pårørende skal vænne sig til, at de vil møde robotten, der er på størrelse med en plænetraktor, på dens daglige ture på gangarealerne.

Det vil fortrinsvis foregå i dagtimerne, men man skal ikke være bange for at blive kørt over af den, for den stopper op, hvis den støder på en person eller en anden forhindring på sin vej.

Som hovedregel følger den kørselsretningen og holder til højre. Når man møder den, skal man derfor blot gå udenom den eller holde til højre.

Kvalitetsmæssigt er robotten et fremskridt, for den vasker mere grundigt end den gamle gulvvaskemaskine. Gulvvaskemaskiner betjent af serviceassistenter vil dog fortsat skulle bruges på patientstuer og langs kanter. Og på sengeafsnittene på akutafdelingen og intensivafdelingen vil det også fortsat være mennesker, som vasker gulv.

I øjeblikket er man i gang med at kortlægge de ruter, som robotten skal køre ad, og det forventes, at den begynder at arbejde hen på foråret.

Højteknologisk robot overtager gulv-vasken på sygehuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce