Influenzaen har toppet

Selv om influenzen ser ud til at have toppet, er der stadig kamp om sengene på medicinsk afdeling. Arkivfoto

Influenzaen har toppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om influenzaepidemien er for nedadgående, er der stadig markant travlhed på regionshospitalets medicinske afdeling på grund af vintervejret.

Viborg: Ifølge indberetninger til Statens Serum Institut faldt antallet af patienter, som i sidste uge på landsplan henvendte sig til egen læge med influenzasymptomer, fra et højt niveau i ugen forinden til et middel niveau i den forgangne uge.

Dermed ser influenzaen ud til at have toppet, og det er også meldingen fra akutafdelingen på Regionshospitalet Viborg.

- Vi har ikke så mange medarbejdere, der er sygemeldt med influenza som i de foregående uger, og der kommer også færre patienter ind med symptomer. Til gengæld betyder det pludselige vintervejr med kulde og tåge, at vi stadig har mange patienter både på akutafdelingen og på medicinsk afdeling - typisk fordi vinteren er hård for patienter med kroniske lidelser som eksempelvis kronisk obstruktiv lungelidelse - KOL - og astma.

Flere hænder

Det siger ledende overlæge på akutafdelingen, Jacob Stouby Mortensen, der især glæder sig over, at færre ansatte er sygemeldte, så der er flere hænder til at tage sig af patienterne.

De ekstra patienter betyder, at flere to sengs-stuer på medicinsk afdeling har tre patienter for tiden, ligesom man låner senge på andre afdelinger til de mange medicinske patienter.

I sammenligning med tidligere år bliver mange flere patienter testet for influenza i år. Hos omkring fire af hver 10 viser prøven sig at være positiv - og det er langt over, hvad der er normalt.

På landsplan har 4000 patienter indtil nu været indlagt med influenza - flest med type B, som årets vaccine ikke beskytter imod. Hos 175 af de 400 patienter har det været nødvendigt med intensiv behandling, fremgår det af den aktuelle opgørelse fra Statens Serum Institut.

Influenzaen har toppet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce