Ingen bygninger at præmiere?

"Vandaliseringen af Navnløs" kaldte Flemming Gundersen (EL) det nybyggeri, som en privat bygherre har fået lov til at opføre i en af middelalderbyens gamle gader. Arkivfoto

Ingen bygninger at præmiere?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flemming Gundersen (EL), der som den eneste ikke stemte for budgettet for næste år på onsdagens byrådsmøde, undrer sig over, at et beløb til præmiering af smukke bygninger er fjernet fra budgettet.

Viborg: Et i kommunal sammenhæng beskedent beløb på 58.000 kroner til præmiering af smukke bygninger er strøget af økonomiudvalgets budget til næste år.

Og det fik Enhedslistens Flemming Gundersen, der som den eneste ikke kunne stemme for budgettet, op af stolen på byrådsmødet onsdag.

- Er det udtryk for en erkendelse af, at den vedtagne arkitekturpolitik for Viborg Kommune ingen virkning har? At der ganske enkelt ikke er noget at præmiere? spurgte Gundersen.

Og så nævnte han en række eksempler på nye bygninger, som han i alt fald ikke mener skal præmieres.

- Sundhedshuset i Toldbodgade, vandaliseringen af Navnløs, den store klods ved Holstebrovejs-krydset, og sidst men ikke mindst den suveræne øjebæ i Viborg: Foran Asmildkloster Landbrugsskole er der rejst nogle voldsomme, uskønne idrætshaller, som fuldstændig skygger for de flotte gamle hovedbygninger, tegnet af arkitekt Ulrik Plesner, sagde Flemming Gundersen.

Ingen varme-afklaring

Ligesom ved første behandlingen af budgettet anførte han, at hans parti ikke kan stemme for, fordi såkaldte effektiviseringer med grønthøsteren af de stående udvalgs budgetter formentlig mere end spiser de ekstra 15 millioner kroner, som byrådets flertal vil bruge på ældre, familieafdelingen og psykiatri.

- Jeg har spurgt i forvaltningen, og her siger økonomifolkene, at man endnu ikke præcist kan sige, hvad grønthøster-besparelserne, som jeg foretrækker at kalde de såkaldte effektiviseringer, løber op i, sagde Flemming Gundersen.

Han er heller ikke tilfreds med, at der ikke er fundet en løsning på en fremtidig organisering af varmeforsyningen i Viborg, som det ellers er aftalt ved konstitueringen, og at overskudsvarmen fra Apples datacenter kun ser ud til at blive varm luft for gråspurvene.

- De forenede byrådspartiers snak om en grøn kommune er og bliver - snak, sagde Enhedslistens repræsentant i byrådet.

Ingen bygninger at præmiere?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce