International børnehave lægger fra land

Minister for offentlig innovation Sophie Løhde besøgte i sommers Bulderby, og hun godkendte legepladsen. Foto: Annelene Petersen

International børnehave lægger fra land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efter nytår åbner Viborg Kommunes første internationale børnehave. Syv børn er indskrevet.

Viborg: I rigtige Bulderby - altså den lille fiktive samling huse i Småland, som Astrid Lindgren opfandt for 70 år siden - var der ikke meget internationalt snit. En lille lukket verden.

Anderledes forholder det sig i Viborgs Bulderby. Den store daginstitution på Guldblommevej.

Her åbner efter årsskiftet en international børnehave, der som en begyndelse har indskrevet syv børn.

Byrådet traf beslutningen om at indrette denne internationale afdeling i sensommeren. Begrundelsen var blandt andet, at kommunen fornemmede et behov for en sådan børnehave, og at kommunen ved at oprette tilbuddet måske kunne få flere fra udlandet til at slå sig ned i området, hvis de havde vished for, at deres børn kunne passes i et internationalt miljø.

Dagtilbudschef i Viborg Kommune, Finn Terkelsen, er godt tilfreds med antallet af indskrevne børn.

- Jeg synes bestemt, at det er en god begyndelse. Jeg er faktisk positivt overrasket over, at vi allerede har syv. Så vidt jeg er orienteret, kommer der yderligere et par stykker i løbet af foråret, siger Finn Terkelsen.

Engelsk formiddag

Bulderby er en af landets største daginstitutioner med plads til cirka 300 børn i alderen nul til seks år.

Det var naturligt, at det internationale pasningstilbud netop blev oprettet på den godt to år gamle institution, der er bygget i det område, der tidligere husede det psykiatriske Sygehus Syd og senere en række amtslige institutioner som psykiatrisk plejehjem og institutioner for handicappede.

For børnene i den internationale børnehave er dagligdagen delt i to halvdele. Morgen og formiddage er børnene sammen, og sproget er engelsk. Når frokosten er overstået, bliver børnene fordelt rundt i institutionens andre afdelinger, og så slår kommunikationen over i dansk.

Rammerne er indtil videre sat, så den internationale børnehave kan rumme cirka 20 børn.

- Nu er det ikke noget, som vi har reklameret så meget for. Indtil videre har det mest været fra mund til mund, så det er svært at sige, hvordan interessen vil udvikle sig, når vi kommer rigtigt i gang, siger Finn Terkelsen.

Pædagoger med internationale erfaringer er ansat, og der vil også være et løbende samarbejde med VIA om internationale studerende til børnegruppen samt et samarbejde med Viborg Private Realskole, der har et internationalt forløb.

International børnehave lægger fra land

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce