Iværksætterkursus får folk i arbejde


Iværksætterkursus får folk i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stor del af de arbejdsløse deltagere i I-Værkstedet bliver enten selvstændige eller kommer i anden beskæftigelse.

Viborg: Er du ledig med en drøm om at blive selvstændig?

Hvis det er tilfældet, skulle du måske overveje at deltage i I-Værkstedet hos Viborgegnens Erhvervsråd, som 26. februar sætter gang i sit tiende 12-ugers forløb for ledige med iværksætterdrømme.

Kurset, der udbydes i samarbejde med kommunen og jobcenteret, har det klare formål at få afklaret, om der er reelt hold i drømmene, eller om det er på tide at begrave dem, men det har under alle omstændigheder en positiv sideeffekt.

- Over tre fjerdedele af dem, der har deltaget i I-Værkstedet, er ikke længere ledige, så under alle omstændigheder er forløbet en succes for de fleste deltagere, fortæller Ian Norman, erhvervs- og iværksætter-konsulent hos Viborgegnens Erhvervsråd.

Han forklarer lige netop den succés med, at bare det, at man får afklaret, om man skal være selvstændig eller ej, nok får en til at være mere målbevidst med sit videre virke på arbejdsmarkedet.

I-Værkstedet
I-Værkstedet er et tilbud til ledige, der går med drømme om at starte som selvstændig iværksætter - og som har en rimelig konkret idé.Værkstedet kører over 12 uger, hvor man bevarer retten til dagpenge, kontanthjælp eller sygepdagpenge.

Nærmere information kan fås ved henvendelse til Ian Norman på Viborgegnens Erhvervsråd på iano@ver.dk eller 50 71 51 15.

Næste kursus starter 26. februar.

Mange springer ud

I alt har 96 personer foreløbig deltaget i I-Værkstedet, og det har også ført til, at en hel del er blevet selvstændige med realiseringen af deres iværksættedrømme. Omkring en tredjedel af deltagerne har nu egen virksomhed, som de enten lever helt eller delvist af.

- De er også blevet godt klædt på til at være selvstændige. De er blevet udfordret på deres idéer, de har fået stor viden om økonomi og andre væsentlige dele af det at være selvstændig, og de har undervejs i forløbet skulle tage stilling til, om de nu også var mentalt egnede til at være selvstændige, for det er er det langt fra alle, der er, siger Ian Norman.

Kursisterne bliver da også undervejs undervist og udfordret af andre iværksættere, jurister, advokater og andre fagfolk, så de kommer rundt i alle hjørner af livet og udfordringerne som selvstændig.

Store krav

En af de helt store fordele ved iværksætterkurset er, at deltagerne ikke skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet i de 12 uger, så de helt kan koncentrere sig om indholdet uden for eksempel at skulle søge et vist antal job hver uge.

- Det er meget væsentligt, for det er altså et forløb, der stiller store krav til deltagerne, og vi sikrer os også altid, at deltagerne er meget motiverede, for kurset giver ingen mening for deltagerne, hvis de ikke har en reel drøm om at blive selvstændige og en idé om, hvilken branche det eventuel skulle være i, siger Ian Norman.

Det er for øvrigt stadig muligt at blive optaget på det kursus, der begynder 26. februar.

Iværksætterkursus får folk i arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce