Jobvækst går udenom Viborg - men ingen grund til at male Fanden på væggen

Jobvæksten fortsætter i Business Region Aarhus som helhed - men ikke rigtig i Viborg Kommune. Arkivfoto: Martin Ravn

Jobvækst går udenom Viborg - men ingen grund til at male Fanden på væggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mens der som helhed bliver stadig flere arbejdspladser i Business Region Aarhus, falder jobvæksten ud i Viborg Kommune.

Viborg: Ser man på Business Region Aarhus (som Viborg er en del af) som helhed, har der generelt været godt gang i jobvæksten siden starten af 2018. Antallet af arbejdspladser er også steget i Viborg i den periode, men noget tyder på, at den positive vækst, regionen som helhed oplevede fra sidst på sommeren, ikke er slået igennem i Viborg.

Faktisk må Viborg konstatere, at antallet af arbejdspladser er gået en anelse ned i løbet af sensommeren, hvor der ellers i både Business Region Aarhus og i landet som helhed har været en nettotilgang af arbejdspladser.

Der er dog tale om så forholdsvis små udsving, at tilfældigheder kan være medvirkende til faldet. Der er dog en tendens, og ser man bare en lille smule længere vestpå end Viborg, slår den tendens markant mere igennem.

Samlet set er der nemlig i Business Region Midtvest tale om et ganske markant fald i antallet af arbejdspladser i slutningen af sommeren. Business Region Midtvest har ellers - i modsætning til Business Region Aarhus - oplevet en uafbrudt opadgående kurve siden starten af 2018. I Business Region Aarhus har kurven været både opad- og nedadgående. Dog med en samlet vækst.

Stadig lav ledighed

Selvom jobvæksten altså ikke lige er så imponerende på nuværende tidspunkt, er der ikke grund til at "male Fanden på væggen", for beskæftigelsen er stadig meget høj i Viborg Kommune, hvor ledighedsprocenten er på 3,1 procent. Af den samlede arbejdsstyrke på godt 45.000 personer svarer det til 1400 ledige i hele kommunen.

Ledighedsprocenten i Viborg er for øvrigt en af de laveste i Business Region Aarhus, hvor den gennemsnitlige ledighedsprocent er på 3,7 procent (landsgennemsnittet er 3,8 procent.).

Af de i alt 12 kommuner i Business Region Aarhus er det kun Skanderborg (2,4 procent), Favrskov (2,6 procent) og Hedensted (2,7 procent), der har en lavere ledighedsprocent end Viborg Kommune.

Den højeste ledighed finder man på Samsø (6,5 procent), men Norddjurs har den højeste ledighedsprocent (4,7 procent) blandt fastlandskommunerne.

Jobvækst går udenom Viborg - men ingen grund til at male Fanden på væggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce