Jordemødrene på fødestuen i Viborg bliver lockoutet

Lockouten vil i princippet ikke ramme nogen fødende, lover chefforhandler Anders Kühnau. Arkivfoto: Morten Stricker.

Jordemødrene på fødestuen i Viborg bliver lockoutet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14 fødestuer i hele landet har modtaget et lockoutvarsel - blandt dem er fødestuen i Viborg. Kvinder, der skal føde, omfattes dog af et nødberedskab.

Viborg: Tænk sig at skulle føde uden en jordemoder, fordi jordemoderen er lockoutet.

Så galt går det dog næppe, men det er et faktum, at fødestuen på Regionshospitalet i Viborg er omfattet af regionernes lockoutvarsel.

Regionerne har varslet lockout for jordemødrene på 14 fødestuer over hele landet. Blandt dem er Viborg, Randers, Holstebro, Herning, Aarhus og Aalborg. Det har regionerne gjort, selv om modparten, Jordemoderforeningen, kun har varslet strejke på to fødesteder, skriver Ritzau.

- Vi har kun udtaget to fødesteder til strejke, fordi det er minimum for at frigøre os fra overenskomsten. Men når 14 fødesteder udtages til lockout, frygter vi, at gravide og fødende kan komme i klemme, siger Stina Kruse Skov, der er næstformand i Jordemoderforeningen, til Ritzau.

Nødberedskab

Anders Kühnau, der er regionernes chefforhandler, forklarer lockouten med, at man har udtaget alle afdelinger, som på en eller anden måde rammes af strejken. Det kan for eksempel være, hvis vaskeriet på et hospital strejker, og det derfor indirekte vil ramme fødeafdelingen.

Han siger dog til Ritzau, at han forventer, at de fødende omfattes af et nødberedskab, og at lockouten derfor i princippet ikke vil ramme nogen fødende.

Jordemoderforeningen mener, at alle jordemødrenes opgaver er absolut nødvendige, og at de derfor bør inkluderes i nødberedskabet, hvis fødende eller gravide skal undgå at komme i klemme. Anders Kühnau kan dog ikke på stående fod garantere, at alle jordemødrenes opgaver bliver inkluderet i rammeaftalen for nødberedskabet, skriver Ritzau.

Lockouten kan træde i kraft fra den 10. april.

Jordemødrene på fødestuen i Viborg bliver lockoutet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce