Kastede syre i ansigtet på kvinde: 28-årig mand idømt tre års fængsel for vold, tyveri og trusler

Manden blev dømt for flere forhold. Arkivfoto

Kastede syre i ansigtet på kvinde: 28-årig mand idømt tre års fængsel for vold, tyveri og trusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Manden blev kendt skyldig i 10 af de 13 ting, som han var sigtet for.

Viborg: Den 19. marts blev 28-årige Otto August Elbert Olsen idømt tre års ubetinget fængsel ved Retten i Viborg.

Det gjorde han efter at være blevet kendt skyldig i 10 af de 13 lovovertrædelser, som han var sigtet for. Den ene sigtelse blev droppet, mens han blev frikendt for to andre.

Den første lovovertrædelse fandt sted den 21. marts 2018. Her brød Otto August Elbert Olsen ind i et hus på Aggersundvej i Brovst i Jammerbugt Kommune. Her stjal han en jagtriffel, en salonriffel, to Ipads, en bærbar computer, syv armbåndsure, kontanter samt diverse våbeneffekter til en samlet værdi af 100.711 kroner.

Herefter skulle der gå et halvt år, før næste punkt i anklageskriftet dukker op. I perioden mellem den 4. og 8. november boede manden nemlig på to forskellige "bed & breakfast" i Skals og Viborg, hvor han i Skals stjal en globus og i Viborg lavede hærværk for 12.350 kroner.

Han brændte blandt andet navnet på en kvinde i loftet. En kvinde som kom til at spille en stor rolle i dommen.

Vold og trusler

Otto August Elbert Olsen tog nemlig til Viborg for at mødes med denne kvinde. Af dommen fremgår det, at de har boet sammen i Brovst tidligere på året.

Otto August Elbert Olsen kendes også skyldig for, den 12. november sidste år at have slået kvinden i hovedet tre gange på hendes adresse i Viborg, mens han en uge senere, den 19. november, sagde til kvinden, at han dagen efter ville tage forbi en navngiven mands hus og skyde ind gennem vinduet.

På den anden side af nytår, den 8. januar klokken 11.10, opførte Otto August Elbert Olsen sig voldeligt mod kvinden i opgangen til hendes adresse ved at skubbe hende ind i væggen, tage fat om halsen på hende og tage fat i håret på hende og trække hende ind i lejligheden.

Dette så en nabo gennem spionhullet på sin dør, og naboen tilkaldte politiet, som ankom 10 minutter senere. Otto August Elbert Olsen sagde ved den lejlighed til kvinden: "Du kan lige prøve på at melde mig, så får du at se".

Dagen efter, den 9. januar, var Otto August Elbert Olsen ifølge dommen igen voldelig mod kvinden. Det skete først ude på gaden på Gl. Aalborgvej, hvor han kastede salmiakspiritus i hovedet på hende og sagde: "Jeg håber, at du bliver blind og ikke kan se dine børn".

Da de kom hjem, slog han hende ifølge dommen en gang i hovedet og forsøgte at stikke hende med en kniv, som dog kun ramte hendes jakke. Han kastede desuden kniven efter hendes hoved, men ramte ikke.

Dommen

Den 10. januar på et ikke nærmere defineret tidspunkt blev Otto August Elbert Olsen anholdt af politiet. Siden da har han siddet i Aarhus Arrest og ventet på sin dom, som han altså netop har modtaget.

Foruden fængselsstraffen på tre år blev Otto August Elbert Olsen også idømt konfiskering af en ni millimeter patron, fem riffelpatroner, en kniv og en flaske salmiakspiritus. Han skal desuden betale 10.350 kroner til Søhuset Bed & Breakfast.

Kastede syre i ansigtet på kvinde: 28-årig mand idømt tre års fængsel for vold, tyveri og trusler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce