Knopskydning nummer to på autismeafdeling

Nu skal pavillon nummer to sættes op. Foto: Morten Dueholm

Knopskydning nummer to på autismeafdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En pavillon skal (midlertidigt?) løse pladsproblemerne på Vestervang Skoles autismeafdeling.

Viborg: For en håndfuld år siden - før Viborg Byråd i 2014 besluttede at bygge en ny afdeling til skoleelever med en autismediagnose - lød det bedste bud på, at der ville være behov for en skole med plads til en sjat over 50 elever.

Entreprenørerne havde dog ikke banket funderingspælene i jorden, før denne forudsigelse blev ændret. Nu lød rådet på at bygge en skole til 75 elever.

Det gjorde man, og for halvandet år siden stillede man på grund af voldsomme pladsproblemer den første midlertidige pavillon op.

Det var næsten som at tisse i bukserne, for nu skal man til det igen. Pladsen rækker ikke. 98 børn er indmeldt, og otte mere er visiteret til specialtilbuddet, men venter på, at der bliver plads til dem.

På et møde forleden i børne- og ungdomsudvalget besluttede politikerne, at der skal stilles endnu en pavillon op.

- Det gør vi for at afhjælpe pladsproblemer og få flere pladser til visiterede autisme-elever. Der pågår for øjeblikket et analysearbejde omkring autismetilbuddet i Viborg Kommune på tværs af børne- og ungdomsudvalget og social- og sundhedsudvalget. Det er et analysearbejde, som vi forventer afsluttet inden sommerferien, siger Per Møller Jensen (S), formand for børne-og ungdomsudvalget.

Han fortsætter:

- Dette analysearbejde vil også indeholde en række anbefalinger i forhold til skoletilbuddet for elever med autisme. Det betyder, at der kan komme andre modeller på bordet end det centrale tilbud, som vi kender fra A-klasserne på Vestervang Skole. Udvalget tager til den tid stilling til fremtidige tilbud/modeller på området.

Knopskydning nummer to på autismeafdeling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce