Kommunale bygninger skal drives energivenligt

Kommunens mange bygninger - her skolen i Hammershøj - skal kategoriseres efter deres standard for vedligeholdelse. Arkivfoto: Morten Dueholm

Kommunale bygninger skal drives energivenligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommunens bygninger skal være velholdte, drives energivenligt og bæredygtigt og kunne bruges fleksibelt. Og dem, som man ikke længere har brug for, skal sættes til salg. Det er hovedtrækkene i en ny samlet politik for administration af de mange ejendomme.

Viborg: Viborg Kommune ejer rigtig mange bygninger - lige fra rådhuset over skoler, institutioner og sundhedscentre til renseanlæg og vandværker.

Siden den nye storkommune blev dannet i 2007, er mange bygninger, som der ikke længere er brug for, blevet solgt, og den politik vil kommunen fortsætte med.

- Vi skal jo kun eje bygninger, i den udstrækning kommunen har behov for dem til forskellige formål, og hvor det giver mening, siger borgmester Ulrik Wilbek (V).

I den kommende uge skal byrådet tage stilling til et forslag til en fælles procedure for administration af kommunens mange ejendomme.

Efter det forslag skal alle ejendomme registreres med karaktererne A, B, C, D og E, alt efter hvor godt eller dårligt, de er vedligeholdt. Og ud fra det skal der udarbejdes økonomiske overslag over, hvor meget det vil koste at forbedre bygningernes tilstand. Og det vil så hvert år indgå i politikernes budgetforhandlinger.

Bæredygtighed vægtes

Også energiforbruget skal registreres for hver enkelt ejendom, ligesom bæredygtighed tænkes ind både i alle nybyggerier, og når man renoverer eksisterende ejendomme.

Ved både nybyggerier og renovering af eksisterende bygninger skal det også indtænkes, at bygningerne skal være fleksible, så de forholdsvis nemt kan ændres til andre formål, ligesom det klart skal defineres, hvilken forvaltning og hvilket politisk udvalg, der har ansvaret for de enkelte lokaliteter.

Til forslaget hører også, at man skal forsøge at standardisere vedligeholdelse og anvende tilgængelig bygningsdata ved brug af smart teknologi og digitale løsninger, som det formuleres i oplægget til politikerne.

Kommunale bygninger skal drives energivenligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce