Kommunen vil rive fem ejendomme ned

Det tidligere medborgerhus i Rødkærsbro er en af de bygninger, som kommunen nu vil rive ned. Arkivfoto

Kommunen vil rive fem ejendomme ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En stor ejendom ved Søndersø og fem mindre huse i Rødkærsbro og Frederiks vil kommunen bruge 1,6 millioner kroner på at rive ned.

Viborgegnen: En af de gule fladtagede bygninger i Søndersøparken, som tidligere er blevet brugt til funktioner i tilknytning til aktivitetsstedet Daghus Viborg, er nu i så dårlig stand, at Viborg Kommune vil rive den ned. I 2014 blev aktiviteterne flyttet til Sundhedscentret, og siden har bygningen stået tom.

Kommunen regner med, at det vil koste 675.000 kroner at jævne bygningen med jorden. Men i sidste ende er det en god forretning, for ifølge en vurdering fra en ejendomsmægler kan et salg af en del af grunden indbringe omkring 3,8 millioner kroner. Ifølge lokalplanen kan der opføres en bygning i fire etager på grunden. 

I Rødkærsbro vil kommunen nedrive to bygninger. Det er det tidligere medborgerhus i Jernbanegade 10, som også har været hjemsted for byens fritids- og ungdomsklub. Bygningen er forfalden og har ikke været brugt i flere år, og så ligger grunden og huset inden for det område, der skal byfornyes. 

Den anden bygning er et stuehus på Brandstrupvej 10 - cirka 250 meter nord for Rødkærsbrohallen. En spejdergruppe vil gerne overtage det kommunale hus, og det kan blive et alternativ til nedrivning.

I Frederiks vil kommunen rive tre bygninger, som ligger lige op ad skolen, ned. Det er adresserne Skolen 2, 4 og 6, som har været brugt som skolefritidsordning og andre skole- og fritidstilbud . På grund af nærheden til skolen anser kommunen det ikke for realistisk at sælge husene.

Nedrivningen af de tre huse i Frederiks vil koste 370.000 kroner, mens de to bygninger i Rødkærsbro kan rives ned for godt en halv million kroner. Økonomiudvalget tager stilling til nedrivningerne på et møde onsdag. 

Kommunen vil rive fem ejendomme ned

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce