Kommunens befolkning vil fortsat vokse

Dette er et udklip fra rapporten Befolkningsprognose 2016-2031. Det viser, hvor indbyggertallet forventes at stige og falde.

Kommunens befolkning vil fortsat vokse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Befolkningen i Viborg Kommune vil frem mod 2031 vokse med 8,7 procent. Det viser en befolkningsfremskrivning, som Danmarks Statistik har lavet.

8,7 procent vil befolkningstallet i Viborg Kommune vokse frem mod 2031. Det viser en befolkningsprognose, også kaldet en befolkningsfremskrivning, Danmarks Statistik har lavet.

Hvert år får Viborg Kommune en befolkningsprognose, som giver et bud på, hvordan befolkningen vil udvikle sig. Den seneste prognose viser en stigning, hvilket er en fortsættelse af de senere års befolkningstilvækst.

Større end på landsplan

De senere års stigning i indbyggertallet skyldes blandt andet, at der sidste år kom cirka 300 flygtninge til Viborg Kommune. Stigningen i indbyggertallet vil, ifølge befolkningsprognosen, fortsætte, så der i 2031 vil bo omkring 8.500 flere indbyggere i kommunen, hvilket svarer til en stigning på 8,7 procent.

Til sammenligning forventes det, at befolkningen på landsplan vil stige med 6,3 procent i samme periode.

Befolkningstilvæksten vil ikke være lige i alle dele af kommunen. Den største tilvækst vil være i Viborg by og i de større oplandsbyer, mens der i de mindste byer vil være en mindre tilbagegang i indbyggertallet.

Apples datacenter

Befolkningsfremskrivningen ligger noget over sidste års prognose. Grunden til det er, at man forventer en økonomisk fremgang nationalt og lokalt i forbindelse med Apples kommende datacenter i Foulum.

Danmarks Statistik har i prognosen taget højde for det forventede antal fødsler og dødsfald samt til- og fraflyttere. Også antallet af nybyggede boliger er taget i betragtning.

Befolkningsprognosen blev onsdag taget op og godkendt i kommunens økonomiudvalg.

Kommunens befolkning vil fortsat vokse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce